Nieuws

Zelfs Mark Zuckerberg beschermt zich onvoldoende op social media

Als baas van het grootste sociale medium op het wereldwijde web is Zuckerberg gegeerd wild voor hackers allerhande. Dat ondervond hij wanneer zijn digitale leven werd gekaapt.

[related_article id=”181179″]Als grote baas van Facebook stelt Mark Zuckerberg alles in het werk om zijn sociale platform zo veilig mogelijk te houden. Zuckerberg is natuurlijk enkel god op zijn eigen medium, wat betekent dat hij verder net zo kwetsbaar is voor datalekken als de gewone sterveling. Dat ondervond The Zuck nadat hackerscollectief OurMine Team zijn Instagram-, Twitter- en Pinterest-accounts overnam.

De hackers verwijderden Zuckerbergs persoonlijke foto’s en biografieberichten. In de plaats zetten de de trotse boodschap dat hij het slachtoffer was geworden van de LinkedIn-datadump uit 2012. The Guardian noemt het geruststellend te weten dat zelfs slimme miljardairs kwetsbaar zijn voor een oud zeer, namelijk het hergebruiken van wachtwoorden.

Zuckerberg kon er niet al te goed mee lachen en noemt de hackers ‘skids’: script kiddies, oftewel ongetalenteerde hackers die andermans intelligentie gebruiken om hun doel te bereiken. Facebook ontkent overigens dat het Instagram-account werd aangetast. Dat platform is eigendom van Facebook, en zou gezichtsverlies betekenen voor Zuckerberg.

Dat Zucks Twitter werd gehackt, is overigens geen grote verrassing. Het account werd al sinds 2012 niet meer gebruikt, wat wil zeggen dat zijn eigenaar het bestaan ervan waarschijnlijk al helemaal vergeten was. Nu kreeg het account, na een winterslaap van vier jaar, dan toch nog eens wat aandacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business