Nieuws

Houd vrienden en familie live op de hoogte van je locatie

Zijn je vrienden al op de plaats van afspraak maar zit jij nog vast in het verkeer? De Glympse-app laat je live je vorderingen op de weg delen met contacten.

De Foursquare van gisteren is de Glympse van vandaag: een app die je toelaat om live te delen waar je zit en hoe je verplaatsing vordert met je vrienden of andere contacten.

Glympse blinkt uit in eenvoud. Een ‘glympse’ – een live uitzending van je reis – is te delen op een sociaal netwerk, maar kan je ook via een sms naar een mobiel nummer van één of meerdere personen sturen. Voeg een kort tekstje toe en leg vast hoe lang je de ontvangers een inkijkje wil gunnen in je reis, en je kan van start. Uiteraard moet de gps van je smartphone ingeschakeld zijn om dit mogelijk te maken, en heb je een internetverbinding nodig.

Live ritje

De app is vooral handig voor afspraken: ben je onderweg, dan kan je laten weten waar je precies uithangt en hoe lang het waarschijnlijk nog zal duren voor je op de ontmoetingsplaats aankomt. Pluspunt is dat je kijkers ook preciese richtingaanwijzingen kunnen doorsturen, mocht je de weg kwijt zijn. Ongeduldige vrienden die staan te wachten kunnen gesust worden met een blik op je vooruitgang.

Tijdens het streamen van je glympse kan je checken hoeveel keer deze bekeken is door anderen, en kan je indien je wilt ook vroegtijdig een punt zetten achter het delen van je locatie. Je beslist zelf wie toegang heeft, dus het risico op pottenkijkers is minimaal. Omgekeerd kan je via de app ook aan vrienden een verzoekje sturen om een glympse op te zetten.

Glympse is te downloaden op Android, iOS en via de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business