Nieuws

Microsoft laat je exclusieve Xbox One-games op Windows 10 spelen

Microsoft introduceert een nieuwe feature die toelaat om een gekochte game op zowel Xbox One als Windows 10 te spelen.

Microsoft brengt zijn gameplatforms – Xbox en pc – weer een stukje dichter bij elkaar. Via Xbox Play Anywhere maakt het bedrijf het mogelijk om een gekochte game op beide systemen te spelen. De feature zal beschikbaar zijn voor een beperkt aantal spellen, waaronder het nog niet uitgebrachte Gears of War 4 en Forza Horizon 3. Het gaat voornamelijk om games die voorheen exclusief te spelen waren op Xbox.

Spelers zullen via Xbox Play Anywhere hun vooruitgang en trofeeën in een game kunnen overdragen als ze wisselen tussen Xbox en pc. Spelers op pc en Xbox zullen in games met een multiplayer-luik samen kunnen spelen. Koop je een compatibel Play Anywhere spel online, dan zal het zowel in je Windows 10 gamesbibliotheek verschijnen als op het Xbox-platform. De evolutie naar een meer eengemaakt platform is geen verrassing. Microsoft maakte het al mogelijk om xbox-spellen naar een pc te streamen, en plant de introductie van Windows 10-apps op de Xbox-console deze zomer.

Microsoft maakt zich sterk dat het vlug de line-up zal kunnen uitbreiden voor de feature, en kijkt hiervoor zowel naar blockbusters als indiespellen. Op dit moment zijn het grotendeels first-party games, die Microsoft zelf ontwikkelt, die in aanmerking komen voor Xbox Play Anywhere. Het bedrijf verwacht echter dat de aanwezigheid van third-party ontwikkelaars in de toekomst zal uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business