Nieuws

Marsrover krijgt helikoptervriendje

NASA is druk bezig met het plannen van zijn Marsrovermissie in 2020. Een helikopter zou wel eens een belangrijk onderdeel van het plan kunnen worden.

[related_article id=”181189″]NASA overweegt om zijn Marsrover, die in 2020 de ruimte in wordt gestuurd, te laten vergezellen door een helikoptertje. Al vliegend kan het toestel meer weg afleggen dan een rijdend voertuig en kan het de Marsrover helpen bij het vinden van de meest optimale route.

Vooralsnog werden geen vliegende voertuigen op Marsmissie gestuurd omwille van de erg dunne atmosfeer. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk is om een object de lucht in te krijgen. Een vliegtuig zou bijvoorbeeld reusachtige vleugels nodig hebben om in de lucht te kunnen blijven. Door snel te draaien zouden kleinere propellers van een helikopter echter voldoende opwaartse kracht kunnen genereren om te vliegen.

De helikopter die NASA voor ogen heeft, weegt ongeveer een kilogram en heeft de grootte van een doos doekjes. De propellers hebben een grootte van een meter, waarmee het helikoptertje twee tot drie minuten kan vliegen en ongeveer een halve kilometer kan reizen. Het toestel zal worden voorzien van een breedhoekcamera, waarmee het op zoek kan gaan naar een optimale route voor de Marsrover. Hierdoor zou het rijdende wagentje drie keer meer afstand kunnen afleggen per dag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business