Nieuws

Tesla Model S doet dubbel dienst als boot

De parel aan de kroon van Elon Musk blijkt niet alleen een uitstekende wagen te zijn, hij kan ook varen op water. Al is dat nogal relatief.

[related_article id=”181457″]Voor wie de Tesla Model S niets meer is dan een luxueus gadget dat veel te duur is en waarvan het bereik nooit groot genoeg is, zal deze informatie misschien wel een kentering betekenen. De elektrische wagen, de parel waar het voor Tesla CEO Elon Musk allemaal mee begon, kan namelijk dubbel dienst doen als boot. Zo ondervond een Russische Tesla-eigenaar toen die een overstroomde tunnel inreed.

In plaats van als een baksteen naar de grond te zinken, ging de Model S vrolijk verder, als een echte echte amfibiewagen. Musk liet ondertussen weten via Twitter dat de Model S inderdaad voor een korte periode dienst kan doen als reddingssloep, al raadt hij het niet aan om deze functie actief te gaan gebruiken. De wagen is overigens niet helemaal stuurloos: je kan hem doen ‘varen’ dankzij de stuwkracht die de rotatie van de wielen teweegbrengt.

Musk gaf op Twitter ook nog mee dat hij werkt aan een sportmodel dat dubbel dienst doet als onderzeeër. Hoe serieus we dat bericht dan weer moeten nemen is niet duidelijk. Ondertussen kan Kapitein Zeppos een Tesla overwegen als hij een nieuwe wagen nodig heeft, zolang hij maar niet te vaak het water in moet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business