Nieuws

Virgin knutselt tennisdrone in elkaar

Fitnessketen Virgin Active lanceert een tennisdrone die je kan helpen met het perfectioneren van je slagtechniek, door ballen vanuit de lucht af te vuren.

Een tennisveld bij de hand maar geen speelpartner? Virgin Active heeft een alternatieve oefengezel in elkaar gestoken in de vorm van een drone. Het toestel wordt momenteel uitgetest door de keten van fitnessclubs, dat onderdeel is van het imperium van entrepreneur Richard Branson.

Virgin Active heeft het eenvoudig gehouden en geen eigen hardware ontworpen: de tennisdrone is een DJI Phantom 3, uitgerust met een grote Virgin-sticker en een plastic lijntje om een tennisbal te vervoeren. Het lijntje is verbonden met een haak aan de drone, en kan op commando gelost worden. Specifiek moet de drone kunnen helpen om de opslag- en smashtechniek van een gebruiker te trainen. “Door het laten vallen van tennisballen op hoge en onverwachte hoeken houdt het onze leden alert en verbetert het techniek en snelheid,” stelt Virgin Active in zijn persbericht.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=-M8BGPdXN7c

Verder zullen ook de camerabeelden die de drone in 4K kan schieten gebruikt kunnen worden om de houding en vaardigheid van een speler te analyseren. De drone van Virgin heeft een hoog gimmickgehalte, maar het is niet compleet ondenkbaar dat in de loop der tijd meer gespecialiseerde toestellen zullen opduiken om ballen vanuit de lucht af te vuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business