Nieuws

Tesla belooft verdubbeling productie auto’s komend halfjaar

Tesla wil zijn productie het komende halfjaar met meer dan het dubbele opvoeren, al blijkt uit recente cijfers dat het bedrijf moeite blijft hebben om auto's op tijd bij hun eigenaar te krijgen.

De elektrische autobouwer Tesla wil de volgende zes maanden 50.000 auto’s bouwen en afleveren, een productiedoelstelling die gelijk ligt met het aantal wagens dat het bedrijf voor het volledige jaar 2015 heeft in elkaar gezet. Het voorbije kwartaal produceerde het bedrijf 18.345 voertuigen.

Het bedrijf moet zijn fabricageproces wel exponentieel opdrijven, wil het het uiteindelijke streefdoel halen om tegen 2018 een half miljoen auto’s per jaar te bouwen en tijdig alle wagens op te leveren voor de 400.000 personen die een Model 3 gereserveerd hebben. Naast de grote belofte over zijn productie, moest Tesla toegeven dat het maar 14.370 van de auto’s die het afgelopen kwartaal bouwde, heeft kunnen afleveren bij hun eigenaars. Het overige deel zit nog ergens in transport.

De automaker stelt dat het in het tweede kwartaal van 2016 juist iets minder dan 2.000 wagens per week in elkaar zette. Tegen de herfst wil Tesla aan 2.200 voertuigen zitten, om op het einde van het jaar tot 2.400 per week te komen. Zelfs al kan de beloofde 50.000 wagens bouwen, dan nog zal het bedrijf waarschijnlijk zijn algemene doelstelling voor 2016 niet halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business