Nieuws

BlackBerry trekt stekker uit Classic

De ooit zo bejubelde fabrikant van slimme telefoons voor een zakelijke omgeving verwijdert het infuus van de Classic. Het einde van een tijdperk.

Je zou het het einde van een tijdperk kunnen noemen, ware het niet dat het tijdperk eigenlijk al lang ten einde is: de BlackBerry-toestellen met een fysiek toetsenbord zijn niet meer van deze tijd. De BlackBerry Passport en de Classic deden nog verdienstelijke pogingen om terug te keren naar een tijd dat bedrijfleiders vrolijk tokkelden op hun toestelletjes, maar de Priv ttonde aan wat iedereen al lang wist. BlackBerry heeft geen plaats meer in het mobiele landschap.

De smartphonefabrikant bewijst dit nogmaals door zijn Classic met pensioen te sturen. Het toestel dat in 2014 het levenslicht zag, heeft volgens BlackBerry zijn “houdbaarheidsdatum ruim kunnen overschrijden, wat het toch een uniek toestel maakt.” Het is een andere manier om te zeggen dat relevantie van meer afhangt dan van een toetsenbordje.

BlackBerry blijft wel het BlackBerryOS ondersteunen, zegt het. Zo komt er binnenkort nog update 10.3.3 uit en staat er nog eentje gepland voor volgend jaar. Zolang ze verkocht worden, blijft het bedrijf ook de verkoop ervan ondersteunen, maar nieuwe toestellen worden niet meer gemaakt.

De marktleider van weleer is overigens nog niet van plan het spel helemaal op te geven. Zo werd deze week nog bekend dat ze het nog één keer gaan proberen met drie nieuwe toestellen, gebaseerd op Android. Daarnaast probeert het bedrijf zijn focus te verleggen van hardware naar beveiliging en software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business