Nieuws

Amerikaanse universiteit bouwt alternatief voor TOR

MIT werkt aan een anoniem netwerk dat veiliger en tien keer sneller is dan The Onion Router.

[related_article id=”176060″]TOR, kort voor The Onion Router, is voor velen een geliefkoosde manier om anoniem over het internet te snuffelen. Helaas is deze verbinding eerder traag aangezien gebruikers anoniem worden door vele ‘servers’ (andere computers) te passeren. Bovendien bleek de laatste maanden dat de verbinding erg hackbaar zijn, en mensen toch nog vrij makkelijk te traceren zijn. En dan zwijgen we nog over het gespuis dat aanwezig is.

De Amerikaanse universiteit MIT ontwikkelt daarom een eigen variant: Riffle. Het uitgangspunt is dat gegevens veilig moeten blijven zolang er minstens één goede server beschikbaar is. Dat kan door het gebruik van een mixnet: een combinatie van een verifieerbare ‘shuffle’, waarbij de encryptie van een bericht door elkaar wordt geschut op een manier die je kan controleren, en een authenticatie-encryptie, waarbij de echtheid van het bericht wordt gecontroleerd.

Op die manier heb je maar één goede server nodig die berichten kan verifiëren en goedkeuren. Bovendien heeft deze manier slechts een tiende van de tijd nodig die TOR vraagt. Dat is voordelig voor zowel de gebruiker die wordt omgeleid als voor de computers die het omleiden uitvoeren: die moeten minder hard werken, waardoor je computer toch vlot blijft bollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business