Nieuws

Deze mod laat Samsung Gear 360 met elk Android-toestel werken

De Gear 360 is Samsungs 360 graden-camera. Het toestel was vooralsnog enkel compatibel met high-end Galaxy-telefoons, maar een nieuwe mod maakt een einde aan die beperking.

De Samsung Gear 360 is Samsungs 360 graden-camera die dit jaar samen met de Galaxy S7 en de S7 Edge gelanceerd werd op het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel was enkel compatibel met slechts zes van Samsungs Galaxy-toestellen, tot nu althans.

Alleen wie een Galaxy Note 5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7 of S7 Edge-telefoon bezit kon gebruik maken van Samsungs camera. Dat was dus buiten ontwikkelaar Bin4ry op de XDA Forums gerekend. Hij ontwikkelde een modificatie voor de Gear 360 Manager-app. Nu gebruikt hij zijn 360 graden-camera naar eigen zeggen vlotjes op zijn Sony Xperia Z5.

De software van Bin4ry is eigenlijk een samenstelling van modificaties. In de eerste plaats wordt er komaf gemaakt met het slot dat voorkomt dat de camera wordt gebruikt met andere Android-telefoons. Een andere aanpassing zorgt er dan weer voor dat 4K-video niet wordt omgezet naar 2K op niet Galaxy-toestellen.

Zo ga je te werk

Laat ons nog even duidelijk maken voor wie de mod wil uitproberen, dat het om een mod gaat die niet door Samsung ondersteund wordt. Als je ermee aan de slag wilt, doe je dat met de nodige voorzichtigheid. Bovendien meldt de ontwikkelaar op XDA Forums al een reeks gekende bugs. Al wordt de software nog volop gepatcht om de problemen aan te pakken. Op termijn zou de mod dus almaar stabieler moeten werken.

Voor wie het bovenstaande geen probleem is, overlopen we nog de benodigdheden om met de mod aan de slag te kunnen gaan. Naast de camera zelf heb je een Android-telefoon nodig met versie 5.0 of hoger. Je hebt ook de Samsung Accessory Service-app nodig en een exemplaar van de gemodificeerde Gear 360 Manager-app. Die laatste vindt je op de XDA Forums

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business