Samsung heeft bevestigd dat het de Note7 zal onthullen op 2 augustus. Het bedrijf verklapt daarmee meteen ook de naam van de grote telefoon. Wat denken we al te weten over het toestel?

samsung-7-unpacked-invite

De Galaxy Note7 is op komst. Over drie weken weten we wat we precies mogen verwachten van het toestel. Bovenstaande afbeelding van Samsung bevestigt niet alleen de lanceringsdatum maar meteen ook de naam van het toestel.

Naamsverandering

Op zijn website deed Samsung de bekendmaking. Het bedrijf gaf meteen ook een verklaring in verband met de naam van het toestel:

“Allereerst ben je misschien benieuwd waarom het toestel Galaxy Note 7 zal heten in plaats van Note 6. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is dat omdat de Galaxt Note 7 een aanvulling zal zijn voor onze Galaxy S7 en S7 Edge-telefoons, en omdat het toestel het plaatje compleet maakt. Ten tweede zal de Galaxy Note 7 ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk verwarring heerst over de mobiele producten van Samung. Nu is de Galaxy Note-reeks volledig in lijn met de Galaxy S-reeks”, aldus Samsung.

Specificaties

Die verklaring bevestigt onze eerdere vermoedens over het overslaan van de Note 6. Vorige week lekte Evan Blass alvast foto’s van het toestel waaruit we de naamsverandering ook al konden afleiden. We overlopen ook nog even de specificaties die we al denken te weten over de telefoon.

note7

Vermoedelijk komt hij met een 5,7 inch WQHD-amoledscherm, een 12 megapixelcamera aan de achterkant, een 5 megapixelcamera aan de voorkant, 64 GB aan opslag, een S-Pen en IP68-waterbestendigheid.

Sinds de Samsung Galaxy S6 is er ook altijd een Edge-variant van Samsungs vlaggenschepen uitgekomen. Wellicht zal dat voor de Note 7 niet het geval zijn omdat die volgens de laatste geruchten standaard al met twee gebogen schermranden wordt uitgerust.

Batterij en irisscanner

Erg interessant is of de telefoon al dan niet met een irisscanner zal komen. Er verschijnen almaar meer berichten over Samsung dat het de technologie in zijn high-end telefoons zou willen verwerken. Of we dat al met de Note 7 mogen verwachten, is nog niet duidelijk.

 

Ook verwachten we natuurlijk – gezien de grootte van het toestel – dat hij met een grote batterij zal komen. Misschien wel één die groter is dan die van de S7 Edge. De Galaxy S7 Active  die in de VS al werd gelanceerd, bewees alvast dat het mogelijk is. Die telefoon kwam met een 4.000 mAh-batterij. Hopelijk zullen we iets gelijkaardigs zien met de Note7.

USB-C

Een ander vraagstuk is of de telefoon voor het eerst misschien met een USB Type-C-poort zal komen in plaats van microUSB. Samsung koos er bewust voor om nog niet over te schakelen naar de nieuwe poort met zijn toestellen in het begin van het jaar.

Al zou die overstap betekenen dat het toestel niet compatibel zal zijn met Samsung Gear VR. Maar ook hier is het mogelijk. De S7 Active – eveneens een high-end toestel – is namelijk eveneens niet compatibel met Samsungs VR-headset.

We zullen al deze vragen spoedig kunnen beantwoorden op 2 augustus. Hopelijk wordt het dan ook duidelijk of de nieuwe Note-telefoon dit jaar wél naar Europa zal komen in tegenstelling tot de Note 5 vorig jaar.