Nieuws

Google Chrome geeft Flash finale doodsteek

Google bant Flash meer en meer uit zijn browser. Vanaf december zal HTML5 standaard als alternatief naar voren worden geschoven.

Over de positieve en negatieve kanten van Flash is al een hoop gezegd en geschreven. De technologie speelde een belangrijke rol bij de aanname van video’s, spellen en animaties op het internet. Momenteel is Flash echter verouderd. HTML5 is zowel veiliger als sneller en staat daarom klaar om Flash voorgoed te vervangen.

[related_article id=”184044″]

In het verleden heeft Google al verschillende stappen ondernomen om Flash uit Chrome te weren. Zo blokkeerde het bedrijf eerder al advertenties en andere niet-essentiële Flash-content. Hierdoor wordt momenteel meer dan 90 procent van Flash-content achter de schermen geladen. Met name voor analytische doeleinden wordt de standaard nog steeds gebruikt.

Volgende maand wordt Chrome 53 uitgerold, waarin dergelijke toepassingen van Flash eveneens worden geblokkeerd. Google vindt dat ontwikkelaars lang genoeg de tijd hebben gehad om hun toepassingen aan HTML5 te aan te passen. Bovendien hoopt het bedrijf achter de bekende zoekmachine dat zijn browser op deze manier webpagina’s een stuk sneller kan laden.

Google zet zijn strijd tegen Flash verder en geeft de technologie in december de finale doodsteek. Chrome 55 zal van HTML5 de standaard maken. Enkel bij websites die niets anders dan Flash ondersteunen wordt HTML5 niet standaard gebruikt. In deze gevallen zal Chrome vragen of je Flash wilt inschakelen. Volgens Google zal je voor de rest enkel merken dat er iets is veranderd, doordat de browserervaring is verbeterd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business