Nieuws

macOS Sierra is gelanceerd

OS X is geen lang leven meer beschoren. Zijn opvolger, macOS Sierra, is immers vanaf nu beschikbaar.

Wie niet kon wachten op het nieuwe besturingssysteem van Apple kon via het bètaprogramma van het bedrijf zijn hart al enige tijd ophalen. Nu kan echter iedereen genieten van het nieuwe OS. macOS Sierra kan immers van de App Store worden gedownload.

De grote nieuwkomer in macOS Sierra is niemand minder dan Siri. Je kan de digitale assistent op je computer gebruiken om vragen te stellen over het weer, of om taken te laten uitvoeren, zoals een herinnering uitsturen. Dit alles kan je doen met behulp van stemcommando’s.

Behalve Siri zijn er nog enkele nieuwigheden gebracht naar het besturingssysteem van Apple. Zo zullen je iPhone, iPad, Apple Watch en Mac voortaan nauwer met elkaar kunnen samenwerken. Je zal je computer kunnen ontgrendelen met je smartwatch en je kan teksten van je Mac naar je iPhone kopiëren.

Tot slot zorgt de iCloud ervoor dat je nooit meer bestanden kwijtgeraakt. De dienst zal automatisch al je bestanden in een bepaalde map back-uppen naar de cloud. Ook zullen oude bestanden die je al een lange tijd niet meer hebt gebruikt automatisch worden verwijderd van je computer. Een kopie van de files zal worden bewaard in iCloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business