Nieuws

Zoveel kost de productie van de iPhone 7

Apple vraagt een hoop geld voor zijn nieuwe iPhones. Hoeveel bedraagt de productiekost van de toestellen?

De nieuwe iPhone 7 is verkrijgbaar vanaf 769 euro. Hiervoor krijg je 32 GB opslagruimte en 2 GB RAM. Wie meer RAM-geheugen wil hebben, dient een iPhone 7 Plus aan te schaffen, welke minimum 909 euro kost. Hoeveel is het bedrijf zelf kwijt aan het produceren van zijn iPhones?

Winst

Met deze vraag in het achterhoofd onderzocht IHS Markit alle componenten van een iPhone 7. Het bedrijf kwam tot de conclusie dat de kostprijs van de componenten van een iPhone 7 met 32 GB opslagruimte 219,80 dollar bedraagt. Reken hierbij een productiekost van vijf dollar en je komt op een totaalbedrag van 224,80 dollar uit. Aangezien Apple 649 dollar vraagt voor zijn iPhone, houdt het bedrijf maar liefst 424,2 dollar over.

Dit wil echter niet zeggen dat Apple meer dan vierhonderd dollar winst maakt op zijn toestellen. Er dient immers eveneens rekening gehouden te worden met andere kosten, zoals voor R&D. Apple probeert ieder jaar opnieuw te innoveren door met designveranderingen te komen.

Hogere kosten

Ondanks de grote marge die Apple op zijn iPhone 7 neemt, verdient het bedrijf minder dan aan zijn vorige toestellen. De productiekost van de iPhone 6s zou volgens een schatting van IHS Markit immers 36,89 dollar minder zijn. Eén van de grootste drijfkrachten achter deze kostenstijging is de extra opslagruimte die je krijgt.

[related_article id=”185809″]

“Ondanks de significante kostendaling van NAND flash in het voorbije jaar, zet de stijging in de algemene geheugenkost zeker druk op de materialenrekening en marges voor Apple,” zegt Andrew Rassweiler van IHS Markit.

De totale productiekosten liggen meer in lijn met die van Samsungs recente vlaggenschiptelefoons, maar Apple kent nog steeds hogere winstmarges op zijn toestellen dan de meeste smartphonefabrikanten.

Vernieuwd design

Nog een opvallende verandering aan de toestellen van Apple is het ontbreken van antennebanden. De iPhone 7 heeft namelijk een volledig aluminium behuizing. Dit zorgt ervoor dat Apple alle radiofrequente paden aan de boven- en onderkant van zijn smartphone moet voorzien. Hierdoor is het bedrijf beperkt tot slechts twee fysieke antennes. Indien Apple in de toekomst 4×4 MIMO LTE-antennes wil voorzien, is de kans groot dat het terug moet grijpen naar een glazen behuizing.

Verder is er eveneens veel gesproken over het ontbreken van een audiojack. Deze extra ruimte zorgt ervoor dat Apple zijn iPhone van een grotere batterij en vibratiemotor heeft kunnen voorzien. Waar vroeger de audiojack zat, zal je bovendien een grill kunnen terugvinden. Deze grill is niet bedoeld voor speakers, maar voor een waterdichte microfoon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business