Nieuws

Nederlands bedrijf bouwt Tesla Model S om tot begrafeniswagen

Nederlandse garage RemetzCar heeft in opdracht van een begrafenisondernemer een Tesla Model S omgebouwd tot een "volledig elektrische rouwauto".

 

Het Nederlands bedrijf RemetzCar gaat met een internationale primeur lopen: de garage is de eerste wereldwijd die een Tesla Model S heeft verlengd om te gebruiken als begrafeniswagen.

RemetzCar omschrijft zichzelf als “gespecialiseerd in het verlengen van luxewagens, executive auto’s en special purpose voertuigen”. In opdracht van uitvaartorganisatie Van der Lans & Busscher BV Staatsievervoer ging het aan de slag met de elektrische sedan van Tesla. Het verwijderen van autobatterij, die zowat de volledige bodem van de carroserie beslaat, was de eerste stap in het proces. De verbouwing heeft de orginele wagen met zo’n 80 centimeter verlengt, waarbij men er ook op lette om het sportieve karakter te behouden van de Model S, aldus het bedrijf.

De elektrische rouwauto is momenteel te bewonderen op een uitvaartbeurs te Gorinchem, in het zuiden van Nederland. Daarna zal men de wagen inzetten om overledenen op een mileubewuste manier naar hun laatste rustplek te vervoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business