Nieuws

Batterij Samsung Galaxy S6 en S7 loopt leeg na update

Loopt de batterij van je Galaxy S-toestel sinds gisteren uitzonderlijk snel leeg? Je bent niet alleen: een foutieve update ligt aan de basis.

Sinds gisteren rapporteren gebruikers van Samsungs Galaxy S6 en S7-toestellen problemen met de autonomie van hun telefoons. De toestellen worden warm en de batterij loopt in een kwestie van enkele uren plat. De oorzaak van het probleem is voor gebruikers erg moeilijk om te detecteren, maar er bestaat een oplossing.

Vooral gebruikers die hun Galaxy-toestel in combinatie met een Gear VR gebruiken hebben last van het probleem. De fout doet zich voor sinds de update van Oculus Home, die gisteren uitrolde. Oculus Home is de app die de Gear VR-interface verzorgt wanneer je telefoon in de headset zit. De app zou zich volgens Redditgebruikers verslikken in een upgrade van één van zijn onderdelen: Oculus Rooms. Dat resulteert in een permanent zwaar gebruik van je toestel, waardoor de batterij leegloopt en de smartphone erg warm wordt.

Oplossing

Oculus zou momenteel een patch uitrollen, maar het zal nog even duren voor die alle gebruikers bereikt. Heb jij te kampen met het probleem dat je telefoon in essentie onbruikbaar maakt zonder permanente verbinding met het stopcontact, dan kan je de Oculus Home-app wel verwijderen. Het is een goed idee om ook de Oculus Rooms-applicatie, die afzonderlijk in de applicatiemanager terug te vinden is, van je systeem te gooien. Verwijder de apps zeker via die manager en verwijder ze allebei tegelijkertijd. Sommige gebruikers rapporteren dat je smartphone Oculus Home anders in een mislukte poging om behulpzaam te zijn automatisch opnieuw binnenhaalt.

We ervaarden de problemen zelf op een testtoestel op de redactie en ontdekten na het nodige zoekwerk zelf het probleem. We kunnen dan ook bevestigen dat het verwijderen van de twee bovenstaande apps soelaas biedt. Volgens sommigen moet je de Gear VR Service ook verwijderen, maar dat bleek bij ons onnodig. Na een herstart was het batterijprobleem meteen verholpen. Natuurlijk kan je je smartphone tijdelijk niet in de Gear VR gebruiken. Naar alle waarschijnlijkheid bereikt de patch binnen een dag of twee iedereen, en kan je gewoon opnieuw aan de slag.

Note

Het is ons niet duidelijk of ook Note-toestellen last hebben van de bug. Indien je een Note hebt die plots dezelfde symptomen vertoont, lijkt het ons logisch dat bovenstaande oplossing ook zal werken.

Hoewel dit batterijprobleem van voorbijgaande aard is, en de schuld lijkt van Oculus in de plaats van Samsung, komt het bijzonder ongelegen voor de Koreaanse technologiegigant. De afgelopen maand kwamen de batterijen van de nieuwste vlaggenschiptelefoons immers niet al te positief in het licht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business