Nieuws

macOS Sierra beschikbaar als automatische download

Indien je toestel voldoende opslagruimte heeft en de optie ‘automatische downloads’ aanstaat, zal je het nieuwe besturingssysteem van Apple automatisch ontvangen.

Apple is gestart met de automatische uitrol van macOS Sierra naar compatibele apparaten. Eenieder die voldoende opslagruimte vrij heeft op zijn Mac en de optie ‘automatische downloads’ heeft ingeschakeld, kan hierdoor in de loop van de volgende week het besturingssysteem ontvangen.

[related_article id=”181327″]

Aangezien het niet om een eenvoudige update, maar een upgrade naar een volledig nieuw besturingssysteem gaat, zal de installatie niet automatisch verlopen. Wanneer de upgrade is gedownload, dien je de installatie nog steeds handmatig te starten.

De automatische download van macOS doet erg hard denken aan de agressieve updatepolitiek van Microsoft. Net als macOS Sierra werd Windows 10 automatisch gedownload, zodat het installatieproces sneller zou verlopen. Niet iedereen was echter opgezet met Microsoft zijn opdringerigheid, aangezien de bestanden van Windows veel plaats in beslag namen en de grote download ervoor kon zorgen dat je vroegtijdig je datalimiet overschreed.

Apple probeert zijn besturingssysteem op een iets klantvriendelijkere manier aan de man te brengen. Het bedrijf kijkt namelijk na of je Mac voldoende opslagruimte heeft. Indien dit niet het geval is, zal de Sierra-installer van je Mac worden verwijderd en het besturingssysteem niet worden gedownload. Ook kan je zelf voorzorgsmaatregelen nemen. Door de optie ‘automatisch downloads’ uit te schakelen, voorkom je eveneens de download.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business