Nieuws

Wikiloc: je database voor wandelroutes

Wikiloc is een gratis app waarmee je wandel-, loop- en fietsroutes over de hele wereld kan opzoeken, maar ook zelf kan delen.

Wikiloc wil een soort wikipedia van wandelroutes zijn. De applicatie is deels gps, deels repositorium van beschikbare routes. Langs de ene kant kan je Wikiloc gebruiken om je eigen wandel- of fietsroutes bij te houden. De app volgt je in realtime en houdt via gps bij langs waar je geweest bent. Belangrijk is dat je daarbij niet noodzakelijk over wegen moet wandelen. Je kan ook bos of veld intrekken en zo vastleggen welke route je verkiest.

Vervolgens kan je die routes delen met anderen. Sportievelingen vinden zo wandelbare paden doorheen natuurgebieden over de hele wereld. De offline-functionaliteit maakt de app zo geschikt om ook op vakantie van de veel bewandelde paden af te wijken op zoek naar avontuur. De kaarten zelf zijn een stuk geavanceerder en beter geschikt voor outdoor-navigatie dan de exemplaren van bijvoorbeeld Google Maps. Het gaat immers om topografische kaarten waarmee je door je omgeving kan navigeren.

Wikiloc is voor het grootste deel gratis maar er zit ook een betalend luik aan de applicatie. Daarmee tover je de app om tot een volwaardig gps-toestel. De app zal je zo in detail langs je route naar keuze leiden en je met de hulp van geluiden aangeven wanneer je van het aangegeven pad dreigt af te wijken.

Wikiloc is gratis beschikbaar op Android en iOS. Sommige functies zoals de volwaardige gps-navigatie kosten wel geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business