Nieuws

Chrome-update doet browser minder RAM verslinden

De recentste update voor Google Chrome pakt wederom de RAM-honger van de browser aan.
Beeld: Alexander Supertramp / Shutterstock.com

Google Chrome heeft de reputatie om een aanzienlijk deel van het RAM-geheugen van een computer naar zich te trekken. Het afgelopen jaar heeft Google verschillende updates uitgevoerd die de honger van de browser moeten afbouwen.  De patch die het bedrijf momenteel prepareert, zal dat proces verderzetten.

JavaScript

Chrome update 55 zal een verbeterde JavaScript engine bevatten die minder werkgeheugen opslokt. Aangezien de programmeertaal een van de meest gebruikte bouwstenen is om websites te ontwikkelen, zou de ingreep een duidelijke verbetering met zich mee moeten brengen.

Volgens Google zouden webpagina’s 50 procent minder RAM gebruiken dan Chrome versie 53. Er is wel een klein addertje onder het gras: de tests zijn gedaan op toestellen die sowieso al niet veel RAM bezitten. Over het effect van de update voor apparaten met een normaal volume aan werkgeheugen, spreekt het bedrijf zich niet uit.

De nieuwe update zal officieel beschikbaar zijn op 6 december. Een andere aanpassing die Chrome 55 zal brengen is het standaard uitschakelen van Flash-elementen ten voordele van HTML5.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business