Nieuws

Transformeer een website tot app met Hermit

Zuigt Facebook of een andere app je batterij leeg? Verwijder ze en vorm hun websites om tot een even functioneel alternatief met Hermit.

Sommige apps zijn een last voor de werking van je Androidsmartphone. Ze eisen veel van je batterij, of ze vragen een waslijst aan toestemmingen die je privacy bedreigen. Heeft de app een web-alternatief, dan hoef je dit gedrag niet te pikken. Met Hermit vorm je de browserversie om tot een functionele app met aanpasmogelijkheden, en kan je de officiële app naar de vuilbak verwijzen.

Middenweg

Een voorbeeld: Facebook is waarschijnlijk de bekendste en populairste slokop. Het verwijderen van van de app scheelt al vlug 15 of meer procent van je batterij op een dag. Maar misschien ben je te veel gehecht aan de gebruiksvriendelijke werking van de applicatie, en voel je er niets voor om met de browserversie te werken. Dankzij Hermit kan je voor een middenweg kiezen.

Hermit is in essentie een browser. Je voert in de adresbalk een website in, en Hermit neemt je er naar toe. Elke website kan de browser omvormen tot een “lite app” die op je homescreen verschijnt. Standaard biedt de app je kant-en-klare lite-versies aan van populaire apps. Staat hetgeen wat je zoekt er niet tussen, dan kan je via de zoekbalk de webstek oproepen en via de plus-knop onderaan een light-versie aanmaken.

De resulterende lite apps zijn geen één-op-één kopie van de officiële apps en missen soms bepaalde functies. Zo laat Instagrams website je niet toe om foto’s op je account te publiceren, waardoor ook de lite app hiervoor niet geschikt is. Maar als je voornamelijk je feed bekijkt, dan kan de Hermit-versie zonder meer dienen als batterijvriendelijk alternatief. De gratis versie van Hermit laat je toe om twee lite apps aan te maken, voor de premiumformule met ongelimiteerd gebruik betaal je 5,49 euro.

Hermit vs. Chrome

Nu ben je misschien aan het denken: Google Chrome kan dat ook. De browser kan bladwijzers op je homescreen plaatsen die zich als lite app presenteren. Er zijn echter enkele verschillen aan te wijzen.

De sneltoetsen die je met Chrome kan aanmaken, fungeren de facto als tabblads van de browser. Klik je op een icoontje, dan opent het een nieuwe instantie van de website, zelfs als deze al openstaat. Je kan niet voor een bepaalde website apart instellingen wijzigen, de bladwijzers volgen uniform de instellingen van Chrome als geheel. Hermit maakt in tegenstelling tot Chrome op zichzelf staande lite apps aan, die elk apart aangepast kunnen worden. Als je op een lite app klikt zal deze ook niet herladen als het programma al openstaat, maar gewoon op je scherm verschijnen.

De individuele instellingen voor de Hermit lite apps zijn vrij uitgebreid en gespreid over vier tabs: gedrag, thema, bladwijzers en integratie. Je kan er bijvoorbeeld regelen welke toestemmingen de apps krijgen, notificaties activeren, en het icoontje aanpassen. Download de app hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business