Nieuws

Een terugblik op 15 jaar iPod

15 jaar is het al geleden dat Apple de eerste iPod uitbracht, en daarmee de basis legde voor zijn huidige dominantie. Een terugblik doorheen dit stukje muziekgeschiedenis.

Vandaag staat de iPod te boek als een iconische muziekspeler die met pensioen is. Twee jaar geleden werd de stekker gehaald uit de laatste ‘klassieke’ iPod die Apple verkocht, maar dat wil niet zeggen dat je ze niet meer in het wild zal tegenkomen. De muziekspeler legde de basis voor wat nu al 15 jaar aan dominantie voorstelt. Uit de iPod stroomde namelijk de iPhone voort en wat we vandaag kennen als ‘apps’.

Apple had met zijn iPod-reeks niet meteen een voltreffer in handen. Het geheugen was te beperkt, het toestel te duur en algemeen gesproken betrof het te veel een nicheproduct die buiten de markt van computerfabrikant Apple viel, zo luidde bij het begin de vaakst gehoorde kritiek. 15 jaar later kan echter niemand om het overweldigende succes heen. Om de 15e verjaardag te vieren, kijken we terug op wat Apple ons allemaal bijbracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business