Nieuws

Samsung smeekt ontwikkelaars te werken met Tizen

Tizen is een onaantrekkelijk besturingssysteem: het heeft te weinig gebruikers om interessant te zijn voor ontwikkelaars. Daar wil Samsung wat aan doen.

Het mobiele platform van Samsung heeft wat hulp nodig. De tegenhanger van Google’s Android heeft moeite met het aantrekken van ontwikkelaars die apps willen bouwen voor het besturingssysteem. Om de productie toch enigszins te stimuleren gaat Samsung vanaf februari tot oktober 2017 een ranglijst bijhouden van de beste apps. Wie op het einde van het jaar in de top 100 staat, kan tot 10.000 dollar winnen.

Tizen wordt voornamelijk gebruikt op markten waar smartphones doorgaans wat goedkoper moeten zijn, zoals in vele Aziatische landen. Het besturingssysteem draait ook de Gear-reeks slimme horloges aan van de smartphonefabrikant. Tizen is echter nooit echt kunnen doorbreken.

Met de lancering van Google’s eigen smartphones wordt de grond onder de voeten van veel smartphonefabrikanten erg warm. Google is nu immers een speler in het high-end segment (met erg goede toestellen) waardoor de zoekreus een nieuwe, erg sterke concurrent vormt. Samsung bouwt al jaren aan Tizen, voor het geval het ooit een snelle overgang moet maken, weg van Android.

Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen zich melden vanaf begin januari. Het totale programma omvat negen miljoen dollar en richt voornamelijk op de Samsung Z1, Z2, en Z3-toestellen. Later zullen daar ook smartwatches bijkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business