Nieuws

Mysterieuze WhatsApp-video doet je iPhone crashen

Een kort filmpje doet momenteel de ronde op WhatsApp. Wanneer iPhone-gebruikers de video openen, zal hun toestel crashen.

Kwaadaardige software kan je vinden in alle vormen en maten, zo is jammer genoeg nog maar eens gebleken. In Zwitserland doet een WhatsApp-filmpje van slechts vier seconden de ronde. Wanneer je de video afspeelt op je iPhone zal je toestel vastlopen en zal je smartphonebatterij aan een snel tempo leeglopen. Android-gebruikers kunnen de video zonder problemen bekijken.

De Zwitserse nieuwssite Watson.ch kwam het kwaadaardige filmpje op het spoor. Volgens de website verslechteren in eerste instantie de prestaties van WhatsApp en kan je de app niet langer afsluiten. Enige tijd later zal niets meer werken, wordt je iPhone merkbaar warmer en zal de batterij van je toestel worden leeggezogen. Door het uitvoeren van een hard reset (home- en sleep-knop ingedrukt houden) kan je de schade ongedaan maken.

Enkele beveiligingsexperts hebben het filmpje onder de loep genomen, maar kunnen geen virussen of andere malware in de code ontdekken. Een geheugenlek, waarbij het bestand veel geheugen en CPU-tijd verbruikt, kan volgens IT-beveiligingsexpert Marc Ruef de prestatieproblemen verklaren. Dat de batterij snel leegloopt en je iPhone warm wordt, heeft volgens Ruef een andere oorzaak. “Dit kan komen door een vastgelopen proces dat een reboot overleeft. WhatsApp probeert mogelijks om de video continu op te slaan, maar kan dit niet.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business