Nieuws

Smartwatch op lichaamswarmte voorkomt platte batterij

Een slim horloge dat werkt op de warmte die je lichaam afstraalt, werkt altijd. Matrix Industries werkt aan zo'n exemplaar, al is die niet erg slim.
De blokjes die een cirkel vormen geven aan hoeveel warmte je huid afstraalt.

De grootste grief van een wearable-drager is de beperkte batterij. Slimme horloges en fitness trackers moet je om de haverklap opladen en als je dat vergeet, dan zit je zonder horloge. Matrix Industries heeft de oplossing met een slim horloge dat volledig wordt aangedreven door jouw lichaamstemperatuur: de PowerWatch. Dat kan dankzij de zuinigste microprocessor die vandaag op de markt is. Dat het horloge niet zo verschrikkelijk slim is, helpt ook.

Het horloge kan namelijk het uur tonen, je stappen en slaap meten, en tonen hoeveel warmte je huid op elk moment afgeeft. Die informatie kan het delen met een app die de gegevens in grafieken giet, maar daar stoppen de slimme functies. Geen gps om te sporten, noch berichtmeldingen op het schermpje.

Het grootste verkoopsargument is dan ook dat je het horloge nooit zal moeten opladen. Bovendien geeft de hoeveelheid afgestraalde lichaamswarmte accurater aan hoeveel calorieën je verbrand hebt dan een echte calorieënteller; aangezien calorieën punten zijn die aangeven hoeveel warmte je lichaam aanmaakt.

Doe je het horloge om de pols, dan moet de batterij voor een kwart gevuld zijn eer de PowerWatch begint te werken. Alle warmte die je meer afgeeft dan nodig wordt gebruikt om de batterij van 200 mAh op te laden. Een volle batterij kan een ongebruikt horloge tot twee jaar lang in gang houden. Momenteel kan je het horloge al voorbestellen via Indiegogo voor 99 dollar. Vanaf juli worden de modellen geleverd, waarna de prijs meteen stijgt naar 160 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business