Nieuws

OnePlus 3T is niets meer dan een kleine update

De kogel is door de kerk: de OnePlus 3 wordt volledig vervangen door een nieuwe versie. Op een straffere batterij, nieuwere processor en betere selfiecamera na verandert er niets – behalve de prijs.

Na weken van speculatie weten we eindelijk wat OnePlus in zijn mouw had steken. Een echte troefkaart kan je het niet noemen, al kan niet worden ontkend dat het een verbetering is. De populaire – en in vergelijking goedkope – OnePlus 3 wordt volledig vervangen door een geüpdatete versie: de OnePlus 3T. Wie zich verwachtte aan een grote ommekeer, is eraan voor de moeite.

[related_article id=”188019″]Het toestel krijgt de nieuwe Snapdragon 820 van Qualcomm, een processor die ook de Google Pixel-toestellen gebruiken; al zal het model van OnePlus een snellere variant krijgen (2,35 GHz, tegenover 2,15 GHZ). De batterij wordt vergroot van 3.000 naar 3.400 mAh en de selfiecamera wordt verbeterd van 8 MP naar 16 MP. Verder blijven de toestellen identiek, ook qua gewicht en afmetingen.

De OnePlus 3T zal beschikbaar zijn in twee kleuren: het ‘zachte goud’ van de huidige 3 en een nieuw donkergrijs. Het goedkoopste model met 64 GB zal 440 euro kosten (40 meer dan de 3), terwijl het model met 128 GB 480 euro zal gaan kosten. Vanaf 28 november zal het nieuwe toestel bij ons te bestellen zijn via de website van OnePlus.

Eigen cyclus

Het is ongebruikelijk dat een smartphonefabrikant na slechts een half jaar al zijn toptoestel vervangt. Meestal gaan er minstens twaalf maanden over. OnePlus wil het anders doen, wat de naam ‘3T’ ook moet duidelijk maken: “we kozen voor de letter T aangezien alle andere fabrikanten kiezen voor de S. Maar wij zijn OnePlus, en kozen dus voor eentje meer, de T,” klinkt het bij de fabrikant.

Eentje meer of niet, op de genoemde vernieuwingen na blijft de 3T trouw aan het oorspronkelijke idee: dat betekent met dezelfde 5,5 inch schermdiagonaal, 6 GB RAM en 1080p Amoled-scherm – ondanks de geruchten dat OnePlus niet aan genoeg schermen kon geraken, waardoor geopteerd zou worden voor LCD-schermen. Dat laatste was wel de reden waarom de OnePlus 3 in september een tijdlang niet beschikbaar was.

De 3T komt met de nieuwste versie van OnePlus’ schil over Android 6.0 en zal samen met de gewone 3 tegen het einde van dit jaar de update naar Android 7 ontvangen. Op dat vlak zullen alle OnePlus 3-eigenaars namelijk altijd hetzelfde behandeld worden, volgens OnePlus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business