Nieuws

Apple reserveert OLED-scherm voor duurste iPhone in 2017

Als we de geruchten mogen geloven, komt er opnieuw meer diversificatie in het iPhone-gamma. Twee modellen zullen 5,5 inch groot zijn, eentje daarvan met een OLED-scherm.

Apple breidt zijn iPhone-gamma nog wat meer uit. Voor de volgende versie van de iPhone zullen maar liefst drie modellen beschikbaar zijn, aldus Ming-Chi Kuo van KGI Securities; een man die de afgelopen jaren een reputatie opbouwde als iPhone-orakel. Van de drie modellen zullen er twee 5,5 inch groot zijn, beide met een dubbele camera.

[related_article id=”176352″]Een van de twee grotere varianten krijgt bovendien voor het eerst een OLED-scherm. De andere varianten, met het 4,7 inchmodel, houden het op LCD-schermen. Het design van alle drie de varianten zal bovendien een stevige verandering ondergaan vanwege de tiende verjaardag van de iPhone. De metalen behuizing zou zo vervangen worden door een glazen achterkant.

Bovendien zouden de iPhones van 2017 voor het eerst draadloos opladen gaan ondersteunen, een technologie waar Apple angstvallig van wegbleef tot het zijn eigen standaard kon ontwikkelen. Zou de fruitteler er dan eindelijk in geslaagd zijn?

Apple verwacht dat meer en meer gebruikers de overstap zullen maken naar de grotere modellen, waardoor er slechts 40 procent van de gehele productie naar de kleine iPhone zal gaan. Dat model behoudt overigens een design met slechts één camera.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business