Nieuws

FIFA-hacker veroordeeld voor misbruik virtueel geld

Vier mannen die voor 16 miljoen dollar aan FIFA-munten bij elkaar hackten, zijn veroordeeld. De bende verliest geld, hun auto's en een huis.

In de Verenigde Staten zijn vier mannen veroordeeld voor het uitbuiten van het populaire FIFA-spel. Door bepaalde spelmechanismen uit te buiten voor FIFA Ultimate Team (FUT) vergaarden ze maar liefst voor 16 miljoen dollar aan FUT-munten, een online transactiemiddel. Het is niet duidelijk of ze de illegaal verkregen munten allemaal verkocht kregen, maar zoel uitgever EA Games als de FBI tillen erg zwaar aan de feiten.

[related_article id=”175534″]Vorig jaar ging de bal aan het rollen toen de FBI de vier mannen ontmaskerde en vervolgens hun auto’s, geld en een huis in beslag nam. Drie van de vier pleitten eerder al schuldig, de vierde werd nu veroordeeld nadat hij weigerde schuld te bekennen. Met deze bende is een grote vis gevangen, maar het spel zelf blijft nog steeds geplaagd door zulke praktijken.

Goudmijn

FUT is een online spelmodus waarbij spelers beginnen met een middelmatig team dat ze moeten opwerken door middel van wedstrijden. Na elke wedstrijd krijgt een speler beloningen in de vorm van betere spelers of munten. Die munten kan je ook gebruiken om betere spelers te kopen, terwijl je je spelers kan verhandelen op een veiling die werkt als een echte beurs. Wie knoeit met die beurs kan zo het hele waarderingssysteem voor iedereen ter wereld beïnvloeden (zoals met een echte beurs).

Ondanks de vele voorzorgsmaatregelen van EA Games blijft paradepaardje FIFA Football hinder ondervinden van illegale praktijken. Hackers kunnen op verschillende manieren het spel uitbuiten om de begeerde munten te verdienen. Wie munten van kwaadwilligen koopt, riskeert een reset van zijn account, waarmee hij alles kwijt is, of verbanning van de servers na herhaaldelijke inbreuken. Wie munten verkoopt, wordt meteen verbannen.

Munten ‘mijnen’ kan op twee manieren: door bots spelers automatisch te laten aankopen en verkopen met winst, of door bots automatisch wedstrijden te laten spelen. Bij die laatste methode wordt het datapakket dat na de wedstrijd naar EA wordt gestuurd onderschept, en vervangen door een datapakket dat zegt dat de bot met 3-0 gewonnen heeft, zodat die een grotere beloning krijgt. De hackers in deze zaak gebruikten zo honderden bots om hun 16 miljoen snel bij elkaar te schrapen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business