Nieuws

Tesla maakt wagens nog sneller met software-update

Een update die Tesla in december uitrolt zal de Model X en Model S nog sneller laten optrekken.

Tesla’s wagens behoren al tot de snelste consumentenauto’s die je op de kop kan tikken, en het bedrijf wil die reputatie nog versterken door een kleine snelheidsboost uit te voeren middels een software-update. CEO Elon Musk onthulde het nieuws op Twitter.

Een update die voor december gepland staat zal een tiende van een seconde afdoen van de tijd die de Model S en Model X nodig hebben om te versnellen van 0 naar 100 km/u. Het gaat specifiek om de P100D-versies van de wagens. De snelheidsboost zal geïntegreed worden in de Ludicrous Mode. Voor de Model S betekent het een scherpe 2,4 seconden om op te trekken van 0 naar 100 km/u, de Model X klokt hiermee af op 2,8 seconden.

Een maand geleden maakte Musk bekend dat elke nieuwe Tesla die van de band rolt, inclusief de goedkopere Model 3, de hardware bezit om zelfrijdend te zijn. Wanneer die capaciteit tot zijn recht zal komen en ook de software op punt zal staan om een volledig autonome Tesla mogelijk te maken, is minder duidelijk. Daarnaast kondigde het bedrijf deze maand ook officieel aan dat het het gratis gebruik van Superchargers opschort voor nieuwe klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business