Nieuws

Microsoft brengt Solitaire-collectie naar Android en iOS

Al meer dan 25 jaar kan je Patience spelen in Windows. Microsoft maakt de kaartspellen uit zijn Solitaire-collectie nu ook beschikbaar voor Android en iOS.

Microsoft introduceerde het spel Solitaire (Patience) voor het eerst in Windows 3.0 als een manier om gebruikers muisvaardigheden aan te leren. Nu, meer dan 25 jaar later, kan je het kaartspel nog steeds terugvinden in Windows onder de noemer Solitaire Collection. Deze collectie bevat niet alleen het klassieke Patience-spel, maar eveneens enkele varianten, zoals Spider en FreeCell.

Voor het eerst brengt Microsoft zijn versie van de populaire kaartspellen buiten Windows. Zowel iOS– als Android-gebruikers kunnen de spellen gratis spelen op hun toestel. Momenteel worden de spellen uit de Solitaire Collection van Microsoft door zo’n 119 miljoen mensen gespeeld in Windows 8 en 10. Microsoft hoopt dit aantal op te krikken door de spellen ook op andere besturingssystemen speelbaar te maken.

Uiteraard zijn er een hoop alternatieve Patience-spellen die je voor je smartphone kan downloaden. Microsoft aanziet zijn collectie als ’s werelds nummer 1 Solitaire-spel. Mede doordat de kaartspellen al zo lang gratis te spelen zijn in Windows blijft Microsoft zijn versie van de spelletjes één van de populairste ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business