Nieuws

MIT-platform garandeert werkende zelfgemaakte drone

Dankzij een systeem van MIT kan je nu je eigen drone ontwerpen en testen, nog voor je aan de slag gaat. Falende designs zijn verleden tijd.

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een platform ontworpen voor drones. Geïnteresseerden kunnen ermee aan de slag om hun eigen vliegende gevaarte te ontwerpen en te testen, zonder dat ze materiaal moeten verspillen aan ontwerpen die gedoemd zijn te mislukken. Dankzij een simulatievlucht weet je namelijk op voorhand op je drone in het echt zal kunnen vliegen.

Het initiatief kwam er op aandringen van professor Wojciech Matusik die alle gelijkaardige drone-ontwerpen beu was. Allemaal hebben ze vier propellers en een ontwerp dat de ene haast niet onderscheidt van een andere. Met het platform van Matusik wordt het mogelijk om volledig eigen ontwerpen uit te vinden met vijf propellers of nog meer, terwijl je het geraamte naar wens kan aanpassen.

Gek of zot

[related_article id=”188599″]Ook konijntjes kan je op die manier laten vliegen (zie video). De symmetrische vorm van bestaande drones blijken dan ook helemaal geen vereiste te zijn om een drone te laten vliegen. Bovendien kan je via een simulatie nagaan of je ontwerp feilloos is, waardoor mislukte ntwerpen in het echt haast onmogelijk worden.

Via het platform kan je tevens komaf maken met jouw grootste grieven. Je kan je eigen drone zo ontwerpen dat de batterij het langer uitzingt, of zodat je zware voorwerpen zoals een goede camera kan laten opstijgen. Je kan zelfs kiezen of je met dure of goedkope materialen gaat werken. Het systeem rekent dan de nodige pk’s uit en zal je laten weten wat je allemaal nodig hebt.

Met code

Voorlopig kan je het platform alleen nog maar downloaden via Github. Op termijn zal de software waarschijnlijk ook verschijnen als echt programma, al is niet duidelijk hoe lang we daar nog op moeten wachten. Tot dan kan je alvast aan de slag met de code die verspreid werd op Github.

diydronegithubmitontspanningplatformzelfbouw

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals