Nieuws

Scan & Pay: betaal je papieren factuur met een klik via Doccle

Met de nieuwe Scan & Pay-functie wil Doccle het digitaal betalen van je papieren factuur een versnelling hoger schakelen. Slaagt de app daar ook effectief in? Wij gingen aan de slag met Doccle.

Om betalingen nog simpeler te maken, komt documenten-app Doccle met Scan & Pay: een functie waarmee je je papieren facturen in één beweging kan inscannen en betalen. Ik kreeg de mogelijkheid om Scan & Pay al in avant-première op mijn rekeningen los te laten. Potentieel supersnel, maar ook potentieel frustrerend.

 

Verbindingsweg

Afgezien van een boel reclame en binnenkort weer enkele kerstkaartjes, krijgt je brievenbus vaak alleen nog facturen te slikken tijdens het jaar. Afrekeningen voor je gas, je elektriciteit, je gemeentebelasting… Als het om financiële afhandelingen gaat, blijven we gehecht aan de stevigheid van bedrukt papier. Dat terwijl we steeds meer online onze bankrekening bestieren.

Er is ondertussen een inhaalbeweging aan de gang om ook aan betalingskant meer en meer digitaal te werken. Zo verwacht de overheid volgend jaar dat haar leveranciers enkel nog e-facturen afleveren. Maar in de tussentijd maken nog heel wat bedrijven gebruik van papier, en ook heel wat consumenten verkiezen een fysieke brief boven een mail. Scan & Pay vormt een snelle verbindingsweg tussen de papieren factuur en je digitale betaling.

 

Scan & Pay

Doccle brengt de functie vandaag naar zowel de Android- als iOS-versie van de gratis app. Ik ben met die laatste aan de slag gegaan. Je moet zowel de Doccle-app installeren, als een betaal-app. Op dit moment werkt Scan & Pay samen met een twintigtal apps van de belangrijkste Belgische en Nederlandse banken en de Bancontact-app. Bij het openen van Doccle kom je meteen in het juiste venster terecht, die een grote groene knop toont om het scannen te starten. Je moet uiteraard met een Doccle-account inloggen om van de functie gebruik te maken.

 

Frustratie en voldoening

Het scanproces is meteen de achilleshiel van Doccles nieuwe functie. Vaker wel dan niet moest ik een factuur meerdere keren inscannen omdat bepaalde informatie niet juist opgepikt werd door de camera. Na een tijdje uitproberen word je er wel iets handiger in, maar het blijft een beetje hit and miss. Verder kan het scannen soms lang duren.

Daartegenover staat het uiterst bevredigend moment wanneer het scannen wel rimpelloos verloopt en je alle informatie op je papieren factuur mooi in de app ziet verschijnen. Je bent dan ook effectief maar een klik verwijderd van het betalen van je rekening. Doccle opent automatisch de betaal-app die op je toestel staat. Heb je er meer geïnstalleerd, dan krijg je tijdens het betaalproces de mogelijkheid om naar je app van voorkeur te wisselen. De app bewaart daarnaast alle betalingen die je via Scan & Pay hebt afgehandeld.

Doccle biedt al de mogelijkheid om belangrijke documenten centraal te beheren, en krijgt nu ook de vaardigheid om je snel door het betalingsproces te gidsen van een papieren factuur. Het is zonder meer een nuttige uitbreiding, en als de camera meewerkt ook een erg snelle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business