Nieuws

Kingstons nieuwe usb-stick heeft ‘s werelds grootste opslagcapaciteit

De grootste hebben is voor veel bedrijven een natte droom. Kingston laat de zijne in vervulling gaan met de usb-stick met de grootste capaciteit ter wereld.

Op technologiebeurs CES wordt elk jaar gegoocheld met termen als ‘de grootste’, ‘de beste’ en ‘de kleinste’. Ook cijfers worden naarstig in het rond gestrooid, al is dat in sommige gevallen zeker gegrond. Zo stelt Kingston nu zijn nieuwe DataTraveler Ultimate GT voor: de usb-stick met de grootste capaciteit ter wereld. Met 2 TB aan opslagruimte heb je plaats genoeg voor 70 uur aan 4K-videomateriaal.

Volgende generatie

De DataTraveler GT is de opvolger van de stick die in 2013 met de titel ging lopen van allereerste usb-stick met 1 TB aan capaciteit. Het achtervoegsel ‘GT’ verwijst naar wat Kingston de ‘Generation Terabyte’ noemt. Naast een model met 2 TB aan boord zal er ook eentje met een enkele TB beschikbaar zijn. Beiden komen uitgerust met een USB 3.1 Gen 1-aansluiting, het beste wat je momenteel kan vinden voor snelheid in consumentenproducten.

[related_article id=”210888″]

De behuizing van de stick is gemaakt van metaal, wat de stick een zekere robuustheid meegeeft. Dat is nodig, wil je je 2 TB aan gegevens op de stick veilig houden. “Bij Kingston proberen we de grenzen van het mogelijke steeds te verleggen,” lichtte topman Jean Wong toe.

De kleinste

De nieuwe stick mag dan de grootste capaciteit ter wereld bezitten, je zal hem er niet van kunnen beschuldigen de kleinste te zijn. De usb-stick heeft namelijk veel weg van een externe batterij, wat betekent dat het een tamelijk groot en hoekig ding geworden is. Met zo’n capaciteit aan boord is dat geen wonder.

Een prijs is momenteel nog niet bekend, maar die zal allesbehalve budgetvriendelijk zijn. Wie vandaag nog op zoek gaat naar de vorige DataTraveler uit 2013, met een capaciteit van 1 TB, zal merken dat hij nog steeds ongeveer 1.000 euro moet betalen. Opslagruimte heeft nog steeds zijn prijs. De nieuwe sticks zullen beschikbaar zijn vanaf februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business