Nieuws

Das Keyboard verbindt mechanisch toetsenbord met de cloud

Das Keyboard staat bekend om zijn degelijke mechanische toetsenborden. Het bedrijf steekt een tandje bij en verbindt zijn klavier met de cloud.

Wie op zoek is naar een mechanisch toetsenbord zal hoogstwaarschijnlijk het merk Das Keyboard tegenkomen. Das Keyboard heeft immers de voorbije jaren verschillende mechanische klavieren in samenwerking met Cherry verkocht. Een jaar geleden lanceerde het bedrijf een Kickstarter-campagne voor een mechanisch toetsenbord dat verbonden is met de cloud. Das Keyboard heeft bijna 600.000 dollar ingezameld voor zijn klavier en is klaar om zijn toetsenborden te leveren.

Gamma-Zulu

Das Keyboard heeft samen met Omron zogenaamde ‘Gamma-Zulu’-mechanische schakelaars gemaakt. De toetsen kunnen honderd miljoen aanslagen verwerken en geven een goede tactiele feedback. Er zal een signaal verstuurd worden naar je computer wanneer je een toets 1,5 millimeter indrukt. De toets zal in totaal echter 3,5 millimeter meegeven, zodat je comfortabel kan typen zonder tijd te verliezen.

De toetsen op het Das Keyboard 5Q-klavier zijn voorzien van RGB-lampjes. De Gamma-Zulu-schakelaars hebben een LED-pipe in het midden, waardoor de toetsen fel verlicht kunnen worden. Via de bijgeleverde software van Das Keyboard kan je de kleuren naar believen aanpassen. De verlichting is echter niet alleen bedoeld als versiering. In combinatie met de cloud kan je de led-lampjes gebruiken als geheugensteuntje en notificatiepaneel.

Kleurencodes

Het Das Keyboard 5Q-klavier ondersteunt IFTTT en Zapier. Door slim gebruik te maken van de diensten en de software van het bedrijf kan je kleurencodes aan toetsen toekennen voor bepaalde gebeurtenissen. Wil je op een schaal van tien de real-time klantentevredenheid in de gaten houden? Laat het numeriek klavier oplichten zodat je de score in de gaten kan houden.

Ook via de verlichting van één toets kan je echter een hoop te weten komen. Je kan bijvoorbeeld de kleur van de verlichting gradueel laten veranderen van rood naar groen voor de status van een project waaraan jij en je team werkt. Heb je een mail van je baas ontvangen? Laat de letter B rood oplichten, zodat je je meerdere zeker niet laat wachten.

Licht er een toets op en weet je niet langer waarvoor deze kleurencode staat? Aan de rechterbovenzijde van het klavier zit een grote draaiknop. Door aan de knop te draaien kan je het volume van je computer aanpassen. Wanneer je op de knop drukt, zal echter een notificatiescherm worden geopend waarin je de details van een bericht kan lezen.

Afleiding

In zijn campagne haalt Das Keyboard de gelijkenis aan met de notificaties die je op je smartphone ontvangt. Volgens het bedrijf werken deze echter afleidend, aangezien er erg veel van zijn. Bovendien wordt het bericht maar eenmalig getoond, waarna de kans groot is dat je de notificatie vergeet.

“Ze dwingen je om constant je aandacht te verplaatsen, waardoor je werk wordt vertraagd,” schrijft Das Keyboard. Je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af waarom je niet wordt afgeleid wanneer je continu naar je toetsenbord moet kijken. Ook hiervoor heeft Das Keyboard een antwoord klaar. “Je hoeft niet te kijken. De kleuren zijn in je perifere zicht. Je kan het zien zonder daadwerkelijk naar je klavier te kijken.”

Het Das Keyboard 5Q-klavier kan momenteel besteld worden voor 229 dollar. Voorlopig kan je het klavier enkel aanschaffen met een Amerikaanse layout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business