Nieuws

Pulse: Aangetekende brief kan via e-mail, 3 nieuwe iPads op komst

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Aangetekende brief kan voortaan via e-mail

Binnenkort kunnen aangetekende zendingen ook via e-mail verlopen, dankzij software van het Waals-Brabantse bedrijf Ipex. Via een plug-in voor Outlook, of XML-oplossing voor grotere volumes, kan je aangetekende zendingen digitaal ondertekenen. De technologie was er al even, maar het was wachten op aangepaste wetgeving om de digitale aangetekende brief dezelfde juridische waarde te geven als zijn papieren voorloper. Volgens De Tijd zou de nieuwe mogelijkheid miljoenen kunnen kosten voor Bpost, dat ieder jaar 30 miljoen aangetekende zendingen verstuurt en daar een groot deel van zijn inkomsten uithaalt.

2. Drie nieuwe iPads op komst in de lente

Volgens gerespecteerd Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft het fruitige merk drie nieuwe modellen iPads in de pijplijn voor deze lente, zo schrijft 9to5Mac. Het zou gaan om een tweede generatie 12,9 inch iPad Pro met A10X-chip, een nieuwe 10 of 10,5 inch Pro-model met smalle bezels en eveneens een A10X-chip aan boord, en een goedkopere 9,7 inch iPad met de A9-chip van de iPhone 6S. Kuo verwacht verder dat het aantal verscheepte iPads in 2017 zal blijven dalen naar 35 à 37 miljoen exemplaren, maar dat de gemiddelde verkoopprijs een lichte boost zal krijgen door de afnemende aandacht voor de iPad mini ten voordele van duurdere modellen.

[related_article id=”211016″]

3. Twee Razer-prototypes gestolen tijdens CES

Razer demonstreerde op CES in Las Vegas twee indrukwekkende prototypes; de ‘Project Ariana’ immersieve projector en ‘Project Valerie’ laptop met drie 4K-schermen. De twee laptops op de stand van Razer werden angstvallig achter glas beschermd, maar dat kon niet verhinderen dat een opportune dief er op het einde van de beurs toch mee aan de haal is gegaan. Razer-baas Min-Liang Tan deelde het spijtige nieuws via Facebook. Het bedrijf werkt samen met de politie en de organisatie van CES om de diefstal te onderzoeken, en reikt een belonging van 25.000 dollar uit voor wie informatie heeft die kan leiden tot een veroordeling. Op dit moment is het niet duidelijk of het om een vorm van bedrijfsspionage of een ‘gewone’ diefstal gaat.

https://www.facebook.com/minliangtan/posts/1283410441716735

4. Parrot schrapt 290 banen in drone-afdeling

Het zijn moeilijke tijden voor dronefabrikanten die niet DJI heten. Het Chinese bedrijf domineert de markt en dat laat zich voelen bij de concurrentie. Na een teleurstellende kerstverkoop ziet de Franse dronebouwer Parrot zich genoodzaakt om 290 werknemers – ofwel meer dan een derde van het totale personeel op zijn drone-afdeling – te laten gaan. De voornaamste reden voor de ontslagen, zijn de extreem lage marges die het bedrijf behaalt op zijn verkoop van consumentendrones. In 2017 wil het daarom de aandacht verschuiven naar de producten die het meeste winst kunnen opbrengen. Het kijkt daarmee eerder naar de prosumer-markt met producten als de Bebop 2 en Disco.

5. Uber maakt gps-data van chauffeurs beschikbaar voor stadsplanners

Uber lanceert Movement, een nieuw platform waarop de gps-data van al zijn chauffeurs toegankelijk wordt gemaakt voor beleidsmakers. De gegevens geven een goed overzicht van de verkeerssituatie in een stad op verschillende tijdstippen en onthullen eventuele knelpunten. Stadsplanners kunnen daarmee aan de slag gaan om de verkeerscirculatie in een stad aan te pakken. . Alle informatie wordt geanonimiseerd en gebundeld per gebied om de privacy van de chauffeurs te beschermen. De informatie is op dit moment alleen beschikbaar voor geselecteerde partners, maar zal in de komende maanden publiek toegankelijk worden gemaakt.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business