Nieuws

Raspberry Pi 3 vs Asus Tinker Board: welke minicomputer is je geld waard?

Asus brengt een concurrent voor de Raspberry Pi uit. We vergelijken de specificaties en de prijzen van beide minicomputers.

De Raspberry Pi heeft de voorbije jaren een grote groep gebruikers aangetrokken die op het internet hun uiteenlopende projecten met elkaar delen. De minicomputer werd oorspronkelijk voor studenten gemaakt, maar dankzij zijn schappelijke prijs heeft het toestelletje ook buiten scholen het hart van doe-het-zelvers veroverd. De grote populariteit van de Raspberry Pi schrikt Asus echter niet af. Het bedrijf rolt de Asus Tinker Board uit, dat rechtstreeks de strijd aangaat met de Raspberry Pi 3.

Momenteel kan je de nieuwe minicomputer nog niet terugvinden op de productwebsite van Asus. Wel heeft het bedrijf zijn Tinker Board beschikbaar gesteld voor het Verenigd Koninkrijk via een Farnell-pagina. Hier kan je een eerste blik werpen op de specificaties en het uiterlijk van de minicomputer.

Specificaties

De Asus Tinker Board is met zijn prijskaartje van 55 pond (64 euro) een stuk duurder dan de Raspberry Pi 3 Model B, die zo’n 35 euro kost. Wanneer je naar de specificaties van het toestel kijkt, wordt al snel duidelijk waarom dit het geval is; de Asus Tinker Board is een stuk krachtiger dan de Raspberry Pi. Wie zelf een mediacenter wil fabriceren, is dan ook bij Asus aan het juiste adres.

Verdict

Wie op zoek is naar een minicomputer voor basisprojecten tegen een schappelijke prijs, kan best een Raspberry Pi aanschaffen. Het merk blijft de koning van het budgetsegment en heeft een resem aan accessoires die je voor je projecten kan gebruiken.

Zoals eerder vermeld, heeft de Asus Tinker Board de betere specificaties. Ben je op zoek naar een minicomputer waarmee je een mediacenter kan maken, dan ben je bij Asus aan het juiste adres. Met zijn Tinker Board kan je 4K-films bekijken en de ondersteuning van KODI maakt het afspelen van mediabestanden een stuk eenvoudiger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business