Nieuws

Minicomputer krijgt ingewanden van Samsung Galaxy S7

Een nieuwe Dragonboard heeft zijn weg gevonden naar het internet. De minicomputer zou erg krachtige hardware aan boord hebben.

Dragonboard is een relatief nieuwe speler op de markt van minicomputers, die wordt gedomineerd door de alom bekende Raspberry Pi. Het bracht zijn eerst bordje uit tijdens de tweede helft van 2015 en de eerste minicomputer van het merk had zijn naam te danken aan de processor die het bevatte. De Dragonboard 410c had immers een Qualcomm Snapdragon 410E aan boord.

Het aanbod van het merk wordt nu uitgebreid met de Dragonboard 820c. Zoals de naam doet vermoeden, maakt de minicomputer gebruik van een Snapdragon 820. Voor de rest van de hardware heeft Dragonboard zijn heil gezocht bij de Samsung Galaxy S7, weet PC World. Hierdoor zou de minicomputer een stuk krachtiger zijn dan grote concurrent Raspberry Pi 3.

Specificaties

De Dragonboard 820c ondersteunt een hoop communicatiemethodes. Zo kan je een draadloze verbinding opzetten met bluetooth 4.1 en WLAN, heeft de minicomputer USB 2.0- en USB 3.0-poorten aan boord en kan je het verbinden met het internet met een gigabit ethernetkabel. Bovendien kan je navigatietoepassingen maken met de Dragonboard 820c, aangezien het gps aan boord heeft. Ondanks het feit dat de Snapdragon 820 LTE ondersteunt, zal je deze standaard moeten missen.

Verder heeft de Dragonboard 820c 3 GB RAM en bevat het 32 GB opslagruimte, wat erg veel is in vergelijking met andere minicomputers. Ter vergelijking: de Raspberry Pi 3 heeft geen opslagruimte aan boord. Je dient te allen tijde gebruik te maken van een SD-kaartje.

Ten slotte heeft de Dragonboard 820c eveneens een hoop grafische kracht. Het bordje maakt gebruik van een Qualcomm Adreno 530-GPU, welke 4K-video’s kan afspelen aan 30 frames per seconde. Bovendien kan je tot drie beeldsensoren met maximum 28 MP koppelen aan de minicomputer.

Android

De Dragonboard 820c heeft al een pagina op Arrow.com, maar is momenteel nog niet verkrijgbaar. Hierdoor is de prijs van het toestelletje nog niet bekend, al is de kans erg groot dat het duurder zal zijn dan wat je gewend bent van een Raspberry Pi. De hardware waarmee het bordje is voorzien, is immers duurder en krachtiger.

Jammer genoeg ondersteunt de Dragonboard 820c voorlopig enkel Android als besturingssysteem. Aangezien de Dragonboard 410c Android, Linux en Windows 10 IoT ondersteunt, kan hier in de toekomst verandering in komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business