Nieuws

Orange Love: concurrent voor Wigo en Tuttimus

Orange bindt de strijd aan met Telenet en Proximus met zijn vernieuwde 'triple-play'-pakket. Het belooft alvast 20 procent goedkoper te zijn.

Vanaf volgende week biedt Orange zijn eigen familiegericht pakket aan. Na Wigo van Telenet en Tuttimus van Proximus krijgen we ‘Love’ van Orange. De telecomprovider belooft 20 procent goedkoper te zijn dan zijn concurrenten, terwijl de klant kan kiezen welke combinatie het best bij hem past. Onder de slogan ‘All you need is Love’ wil Orange af van het ‘one size fits all’-principe dat de markt te veel beheerst volgens CEO Michaël Trabbia.

[related_article id=”211861″]

“Love werd eerst aangeboden in Spanje, met veel succes en mooie resultaten,” zegt Trabbia. Dat succes willen ze in België emuleren. Het gaat om abonnementen die gericht zijn op de hele familie. Bij Telenet houdt dat bijvoorbeeld in dat je als gezin een abonnement hebt op internet, digitale televisie en een vaste telefoonlijn. Daarnaast krijg je dan een mobiel aanbod dat je kan verdelen over maximaal vijf simkaarten. Het is voorlopig nog niet geweten welke opties Orange zal aanbieden; maandag wordt meer informatie vrijgegeven.

Geen vaste lijn

In tegenstelling tot wat Proximus en Telenet doen, zal het bij Orange eerder gaan om een vernieuwing van het huidige triple-play-aanbod. Er komt namelijk geen vaste lijn bij; als verklaring geeft Orange dat het momenteel al een supplement aanbiedt waarbij je een mobiel abonnement kan upgraden naar vaste lijn. Het is dan voornamelijk nog afwachten of en hoe Orange de optie zal aanbieden om mobiel internet te delen tussen familieleden. Als daarbij het Spaanse voorbeeld wordt gevolgd, lijkt het er alleszins op van wel.

Het Spaanse aanbod bestaat uit drie verschillende formules. Daar geniet je voor 66,95 euro per maand van vast internet, 200 belminuten en 8 GB data, te verdelen over twee mobiele lijnen. Voor 84,95 euro per maand bel je onbeperkt en wordt de beschikbare data opgekrikt naar 16 GB. Ten slotte is er een formule aan 129,95 euro. Die is goed voor 3 mobiele lijnen waarmee je onbeperkt kan bellen en 24 GB aan data opsouperen. Ook Orange TV is in dit pakket opgenomen. Hoe het aanbod er in België gaat uitzien, weten we maandag.

Concurrentie

Momenteel loopt de concurrentie hoog op tussen Telenet en Proximus. Die laatste is goedkoper voor wie een combinatie wilt met slechts één simkaart. Wil je echt als hele gezin mee zijn, dan komt Telenet voordeliger uit, aangezien die meerdere simkaarten aanbiedt in zijn basispakket. Bij Proximus moet je betalen voor meerdere simkaarten. Wordt Orange hier de derde hond die met het been gaat lopen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business