Nieuws

Pulse: Pebble was nog minder waard dan gedacht en Tesla breidt fors uit

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Pebble-verkoop bracht nog minder op dan gedacht

Toen Fitbit smartwatchmaker Pebble overnam, spraken we van een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen dollar. De trieste realiteit is dat het bedrag blijkbaar rond 23 miljoen dollar ligt, zowat een derde minder. Analisten vermoeden dat daarmee zelfs de opgebouwde schuldenberg niet helemaal kan worden afgelost. Het is een droevig einde voor een bedrijf dat enkele jaren geleden nog bijna een miljard dollar waard was.

Tesla droomt van meer

Momenteel heeft Tesla twee Gigafactories in handen. In de kleinere van de twee bouwt het samen met Panasonic aan zonnepanelen, terwijl de grootste in Nevada gebruikt wordt om de Powerwalls te produceren, naast de batterijen voor de nieuwe Model 3. Aangezien Tesla nog steeds sterk groeit, wil het zijn productiecapaciteiten nog drastisch uitbreiden. Zo zouden later dit jaar de voorbereidingen starten voor drie nieuwe Gigafactories. Het bedrijf van Elon Musk zal de extra capaciteit goed kunnen gebruiken als het zijn beloftes rond de Model 3-verkoop wil nakomen.

Han Solo-film verschijnt op 25 mei (2018)

De nieuwste Star Wars spin-off over Han Solo, ieders favoriete gruffy-looking nerf herder, zal verschijnen op 25 mei van volgend jaar. Niet toevallig komt die datum overeen met de oorspronkelijke release van de allereerste film ‘A New Hope’ in 1977. Daarmee trapt de film volgend jaar een hete zomer af die gevuld zal zijn met langverwachte blockbusters. Onder meer Avengers: Infinity War, The Incredibles 2 en Jurassic World 2 verschijnen slechts enkele weken later. Later dat jaar volgt eveneens nog Fantastic Beasts 2.

In de spin-off rond Han Solo spelen onder meer Woody Harrelson en Emilia Clarke hoofdrollen. Bij de vrijgave van een eerste foto van de cast kwam echter meteen kritiek op de ‘opvallend witte cast’. Momenteel is er namelijk maar één zwarte acteur aanwezig in het plaatje. Voor we met z’n allen naar de beruchte smokkelaar kunnen gaan kijken, volgt eerst nog Episode VIII: The Last Jedi, die verschijnt komende december.

Bewoonbare planeten

Gisteren maakte NASA bekend dat het maar liefst zeven nieuwe, mogelijk bewoonbare planeten heeft ontdekt. Allen hebben ze gelijkaardige massa’s aan die van onze Aarde. Drie van de gevonden planeten bevinden zich in de Goldilocks-zone (letterlijk vertaald de boterbloemzone). Daarvan weten we al langer dat het mogelijk zou zijn om er te leven. NASA geeft de groep planeten de heerlijke naam TRAPPIST-1. Ikzelf acht de kans dan ook reëel dat er bier wordt getapt op deze planeten.

Radiohead wetenschappelijk bekeken

Datawetenschapper Charlie Thompson ging op zoek naar het droevigste lied van de groep Radiohead. Daarbij maakte hij gebruik van verschillende algoritmes en linguïstisch onderzoek. Uiteindelijk was het een nipte strijd tussen True Love Waits en We Suck Young Blood. Uiteindelijk was het True Love Waits dat met de honneurs ging lopen, mede omdat het het meeste aantal woorden gebruikt die een triestige connotatie gebruiken. Hier kan je het hele onderzoek inkijken.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business