Nieuws

Pulse: Amazon-panne legde deel van het internet plat en kleinste Raspberry Pi krijgt wifi

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Amazon-panne legde deel van het internet plat

Amazon kampte gisterenavond enkele uren met een panne bij zijn hostingdienst. Daardoor waren een deel van het internet en verschillende webdiensten geruime tijd offline. Niet alleen websites waren onbereikbaar, de panne had ook effect op Nest-thermostaten, Amazon Alexa en automatiseringsdienst IFTTT. Daardoor werd nog maar eens de kwetsbaarheid aangetoond van de huidige stand van zaken van het internet of things. Grappig genoeg was ook de website isitdownrightnow.com tijdelijk down. De problemen zijn ondertussen van de baan en alle getroffen diensten zijn weer normaal beschikbaar.

2. Kleinste Raspberry Pi krijgt wifi-ondersteuning

De Raspberry Pi Zero is bijzonder populair bij hobbyisten door zijn kleine formaat en belachelijk goedkoop prijskaartje van 5 dollar. Om de minicomputer verbonden te krijgen met het internet moest je tot nu toe evenwel beroep doen op randapparatuur en accessoires. Daar komt verandering in met de lancering van de Raspberry Pi Zero W. Die is uitgerust met dezelfde 802.11n wifi-chup als de Raspberry Pi Model B en ondersteunt ook Bluetooth 4.0. Het prijskaartje is daardoor wel verdubbeld, maar voor 10 dollar ben je nog altijd erg goedkoop gesteld.

3. Persrender Samsung Galaxy S8 gelekt

We krijgen onze beste blik op de Samsung Galaxy S8 tot nu toe met dank aan gerenommeerd lekker Evan Blass. Die deelde vannacht op Twitter een persrender van Samsungs nieuwe vlaggenschip, dat eind deze maand officieel wordt aangekondigd. De Galaxy S8 lijkt dezelfde 18:9-schermverhouding te krijgen als zijn Zuid-Koreaanse collega LG G6. Het scherm loopt verder af over de randen en is afgerond in de hoeken, opnieuw zoals bij de G6. Alle details over de Samsung Galaxy S8 worden op 29 maart bekendgemaakt.

4. Google maakt afgeprijsde apps duidelijker in Play Store

Google heeft een kleine aanpassing in de Play Store doorgevoerd die het leven van ontwikkelaars en gebruikers een beetje makkelijker moet maken. Wanneer een ontwikkelaar zijn applicatie tijdelijk in promotie aan verminderde prijs wil aanbieden, kan hij dat voortaan duidelijk in de Play Store duiden.Tot nu toe moesten ontwikkelaars de prijs van hun app altijd manueel aanpassen als ze en korting wilden aanbieden, dat was niet alleen omslachtig maar kon ook tot verwarring leiden bij gebruikers die zonder enige indicatie de prijs zagen veranderen. Bij de nieuwe aanpak wordt de actuele prijs op de download-knop getoond, terwijl daarboven de originele prijs wordt vermeld. Ook de duur van de promotie kan voortaan worden gecommuniceerd.

5. Ford wil pakjes bezorgen met zelfrijdende wagens en drones

Ford heeft op Mobile World Congress in Barcelona een concept getoond waarbij zelfrijdende auto’s rondrijden met een vloot drones aan boord die pakketjes kunnen ophalen en afleveren op moeilijk bereikbare plaatsen. Het concept krijgt de naam ‘Autolivery’ en wil een oplossing bieden voor de uitdaging van de spreekwoordelijke last mile bij pakketleveringen. Autolivery kan bijvoorbeeld worden ingezet in steden waar parkeerplaatsen schaars zijn en mensen in de hoogte wonen. De drones kunnen dan de laatste meters afleggen om de levering tot een goed einde te brengen, terwijl de zelfrijdende bestelwagen blijft rondrijden.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business