Nieuws

Samsung-rivaal bouwt eerste 3D-NAND met 72 lagen

SK Hynix heeft een 3D-NAND-flash-chip gemaakt met 72 lagen. De chip schrijft en leest 20 procent sneller dan zijn voorganger en is geavanceerder dan de 64-lagenchip van Samsung.

SK Hynix heeft een 3D-NAND-flash-chip gemaakt die uit maar liefst 72 lagen bestaat. Eén van de 256 Gb-chips kan 32 GB aan data bevatten. Hiermee maakt SK Hynix zichzelf plotsklaps de leider in de industrie. Vooralsnog bood Samsung Electronics de meest geavanceerde chip aan met 3D-NAND-chips met 64 lagen. SK Hynix zal de massaproductie van de 256 Gb-chip tijdens de tweede helft van dit jaar starten.

De Zuid-Koreaanse chipmaker is relatief laat begonnen met het creëren van 3D-NAND-flash-chips, waardoor zijn recente verwezenlijking des te indrukwekkender is. SK Hynix lanceerde een jaar geleden nog 128 Gb-chips met 36 lagen en begon de massaproductie van 256 Gb-chips met 48 lagen tijdens november 2016. Om de concurrentie de baas te kunnen, heeft de Koreaanse fabrikant een generatie NAND-chip overgeslagen om meteen chips met 72 lagen aan te kunnen bieden.

Prestatieverbetering

De nieuwe chip van SK Hynix verbetert de productiviteit van zijn voorganger met 30 procent door 1,5 keer meer cellen op elkaar te stapelen en kan geproduceerd worden in bestaande faciliteiten. Door gebruik te maken van hoge snelheid circuitdesign kan de chip bovendien een interne snelheid halen die twee keer hoger ligt dan voorheen. Ook schrijft en leest de NAND-chip 20 procent sneller dan de chip met 48 lagen.

“Met de introductie van deze best presenterende 3D-NAND, kan SK Hynix de massaproductie van 256 Gb-3D-NAND tijdens de tweede helft van dit jaar starten om het aan klanten van over heel de wereld aan te bieden voor optimaal gebruik in opslagoplossingen,” vertelt Jong Ho Kim van SK Hynix. “Het bedrijf plant om het gebruik van het product uit te breiden naar SSD’s en mobiele gadgets, zoals smartphones, om de bedrijfsstructuur ten opzichte van DRAM verder te verbeteren.”

[related_article id=”213115″]

Opkomende markt

Volgens Gartner zal de marktwaarde van NAND-flash dit jaar 46,5 miljard dollar zijn en zal deze waarde stijgen naar 56,5 miljard dollar tegen 2021. 3D-NAND is momenteel goed voor 18,8 procent van alle NAND’s geproduceerd, maar zal goed zijn voor 43,4 procent dit jaar en 66,2 procent in 2018. Hierdoor zal 3D-NAND belangrijker worden dan klassieke 2D-NAND-oplossingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business