Nieuws

Pulse: Volgende generatie SSD’s is klaar en supersnel, Microsoft verduidelijkt updateplannen

Verder in deze Pulse: Instagram-volgers kopen wordt weer moeilijker en bankkaartvervanger blijkt gigantische oplichterij.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Supersnelle SSD

Intel is klaar met zijn huiswerk: de nieuwe generatie SSD-schijven is klaar. Chipfabrikant Intel werkt al sinds 2012 samen met Micron Technology aan de opvolger van de huidige technologie. Het noemt de nieuwe generatie 3D XPoint en lijkt qua werkmethode op een combinatie van DRAM met de capaciteit van flashgeheugen (zoals we dat nu reeds vinden in SSD’s). Intel heeft al een eerste product klaar dat gebruik maakt van de nieuwste technologie, in de vorm van een medium met 375 GB opslagcapaciteit. Je betaalt er 1520 dollar voor.

Bankkaartfraude

Plastc heeft crowdfunders opgelicht voor zo’n 9 miljoen dollar. Het bedrijfje begon in 2014 een campagne om zijn product publiekelijk te financieren. Dat project was een slimme bankkaart die tot 20 kredietkaarten of gewone debetkaarten kon bevatten en waartussen de houder makkelijk kon wisselen. ‘One card to rule them all’, de natte droom van elke man die opgezwollen portefeuilles geen warm hart toedraagt. Vandaag, drie jaar later, is er geen spoor meer te vinden van de oprichters, zijn alle werknemers ontslagen en is het startgeld verdwenen. De kans dat investeerders hun geld ooit terugkrijgen is zowat onbestaande.

Updateplannen van Microsoft

Tot dusver bleef Microsoft steeds geheimzinnig over de langetermijnplannen voor Windows 10, zijn laatste en ultieme besturingssysteem. Vorig jaar zei het wel dat we voor dit jaar twee grote updates mochten verwachten. Met de Creators Update hebben we de eerste al gehaad, de tweede wordt verwacht in september. Voor de komende jaren heeft het nu ook in zijn kaarten laten kijken: het wil twee updates per jaar voorzien, telkens in maart en september. Elke nieuwe update zal 18 maanden lang ondersteuning krijgen; het wordt dus belangrijker dan ooit dat gebruikers mee updaten.

Instagram-bots liggen plat

De populaire Instagram-botsite Instagress is offline gehaald. Dat meldt het platform zelf op zijn website. Via de website kunnen Instagram-gebruikers hun bereik gevoelig uitbreiden door de dienst te betalen om in hun plaats continu foto’s te ‘liken’ en reacties te posten, opdat ze bezoekers terugkrijgen. Instagram ondernam in het verleden al verwoedde pogingen om dergelijke praktijken aan banden te leggen, maar wist daarmee geen indruk te maken. Met het neerhalen van Instagress behaalt het nu toch een eerste, belangrijke overwinning.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business