Ook in deze Pulse: Speel originele Xbox-games op de Xbox One, Minecraft krijgt cross-platform ondersteuning en wanneer lopen updates voor jouw Nexus of Pixel ten einde?

Advertentie

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Nieuwe iPhone krijgt tragere 4G

Apples nieuwe iPhones, die in de herfst van dit jaar worden verwacht, zullen geen gigabitsnelheden aankunnen over LTE als gevolg van een aanslepende juridische strijd met modemleverancier Qualcomm. Dat schrijft Bloomberg. Apple neemt zowel modems af van Intel als Qualcomm, maar alleen de X16 LTE-modem van die laatste biedt momenteel gigabitsnelheden. Apple zou al zijn eieren in Qualcomms mand kunnen leggen, maar is volgens Bloomberg terughoudend om zijn afhankelijkheid van de chipleverancier te vergroten vanwege het juridisch gevecht waar de bedrijven in verwikkeld zijn. Een groot probleem is dat evenwel niet; momenteel biedt nog geen enkele operator bij ons gigabitsnelheden aan over zijn mobiel netwerk.

2. Belgische politie zoekt WannaCry-slachtoffers

De Federale Computer Crime Unit van de federale politie heeft vlak voor het weekend een oproep gelanceerd aan alle slachtoffers van de WannaCry-aanval die vorige maand uitbrak. Die maakte wereldwijd meer dan 200.000 slachtoffers, waarvan al zeker 6 gekend zijn in België. Volgens de politie is dat evenwel nog maar het topje van de ijsberg. Om de zoektocht naar de daders te bevorderen, roept het daarom alle slachtoffers op om zich te melden.

3. Speel originele Xbox-games op de Xbox One

Microsoft maakt de Xbox One achterwaarts compatibel met originele Xbox-games. Wie nog oude schijfjes van de eerste console heeft liggen, zal die binnenkort met de Xbox One kunnen spelen. Dat liet Albert Penello, Microsofts marketingbaas voor Xbox, weten via Twitter. Ook digitale games kunnen worden overgedragen en je zal lokale multiplayer kunnen spelen tussen alle drie generaties consoles via system link.

4. Wanneer lopen updates voor jouw Nexus of Pixel ten einde?

Google heeft zijn ondersteuningspagina geüpdatet met nieuwe data waarop de ondersteuning voor zijn verschillende smartphones ten einde loopt. De Pixel en Pixel XL, die vorig jaar werden gelanceerd, blijven nog Android-updates ontvangen tot oktober 2018 en security-updates tot oktober 2019. De Nexus 6P en 5X krijgen dit jaar hun laatste Android-update, en kunnen nog tot september 2018 rekenen op beveiligingsupdates. Eigenaars van een Nexus 6 of 9 krijgen geen nieuwe Android-versie meer en zien ook de beveiligingsupdates in oktober van dit jaar aflopen.

5. Minecraft krijgt cross-platform ondersteuning

Microsoft heeft een Better Together Update aangekondigd voor Minecraft die spelers toelaat om cross-platform met elkaar te spelen dankzij de Bedrock Engine. Van Windows 10 en Xbox One, over iOS en Android tot de Nintendo Switch; binnenkort maakt het nog weinig uit op welk platform je Minecraft speelt om met je vrienden te kunnen samen spelen. Alleen de PlayStation 4 en Xbox 360 horen niet bij de initiële update. Uit een interview met Engadget blijkt evenwel dat daar wel aan gewerkt wordt.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

Ikea Tradfri: goedkoop Philips Hue-alternatief

Ikea heeft met Tradfri sinds kort zijn eigen lijn met slimme verlichting. Hoe vergelijkt die met gevestigde waarde Philips Hue?

Hoe hackers Britney Spears’ Instagram gebruiken voor cyberaanvallen

Onschuldige reacties op Britney Spears haar Instagram-account worden door hackers gebruikt om ongemerkt malware te blijven verspreiden.

5 handige functies die naar Windows 10 komen

Microsoft rolt een preview van zijn Fall Creators-update uit. In de preview zitten een hoop nieuwe functies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here