Nieuws

Pulse: Opnieuw grote ransomware-aanval en Facebook telt 2 miljard gebruikers

Ook in deze Pulse: Honor 9 landt in Europa, 's Werelds eerste (zelf)rijdende winkel en Samsung prepareert Galaxy Note 7 'fandom'-editie.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Opnieuw grote ransomware-aanval

Wie dacht dat we na WannaCry ons lesje geleerd hadden, denkt verkeerd. Een nieuwe ransomware-aanval verspreidde zich gisterenavond en vannacht als een lopend vuurtje en trof verschillende bedrijven wereldwijd. Het grootste aantal besmettingen gebeurde in Oekraïne, maar ook in België zijn slachtoffers gevallen. Het leek in eerste instantie om de gekende Petya-ransomware te gaan, maar later bleek het om een compleet nieuwe malware te gaan, die bijgevolg ‘NotPetya’ werd gedoopt. De criminelen maakten voor het verspreiden van de ransomware onder meer gebruik van dezelfde exploit als WannaCry, hoewel daar al geruime tijd beveiligingspatches voor beschikbaar zijn.

2. Facebook telt 2 miljard gebruikers

2 miljard mensen wereldwijd maken op maandelijkse basis gebruik van Facebook. Dat maakte Mark Zuckerberg, CEO van het sociale netwerk gisteren zelf bekend. Facebook kent daarmee een grotere populatie dan eender welk land en dan zes van de zeven werelddelen, zo schrijft Reuters. Het sociale netwerk heeft er amper 5 jaar over gedaan om zijn gebruikersaantal te verdubbelen van 1 naar 2 miljard.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10103831654565331

3. Honor 9 landt in Europa

Huawei’s budgetmerk Honor heeft zijn nieuwste vlaggenschip in Europa gelanceerd. De Honor 9 werd eerder deze maand al aan de wereld voorgesteld, maar gisteren volgde een Europese lancering. Wij waren aanwezig bij die presentatie en gingen al kort aan de slag met het toestel. Lees hier onze eerste indruk en alle details.

4. ‘s Werelds eerste (zelf)rijdende winkel

In Shanghai rijdt de eerste Moby Mart rond: een mobiele supermarkt die op termijn zonder menselijke chauffeur naar klanten toerolt. Het project is het gevolg van de samenwerking tussen een Zweedse start-up, een Chinees techbedrijf en de Chinese Hefei-universiteit. De rijdende winkel gaat nu door een proefperiode in Shanghai en moet tegen 2018 op de markt komen. Meer details en video ontdek je op onze zustersite Twinkle.

5. Samsung prepareert Galaxy Note 7 ‘fandom’-editie

Samsung zit op een berg onverkochte Note 7’s en onderdelen waar het van af moet, nadat het zo’n 3 miljoen smartphones moest terugroepen wegens batterijproblemen. De Zuid-Koreaanse smartphonebouwer heeft nu het idee om een ‘fandom’-editie van de ontvlambare smartphone te lanceren, zo schrijft de Wall Street Journal. Het gaat om refurbished modellen met nieuwe componenten. De Galaxy Note 7 FE zal vanaf 7 juli in Samsungs thuisland beschikbaar zijn. Het is niet duidelijk of het toestel ook elders zal worden verkocht.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business