Nieuws

Samsung stuit op nieuwe Bixby-problemen

Vanwege een gebrek aan analyseerbare data loopt de uitrol van de volledige Bixby-ervaring verdere vertraging op. Samsung Galaxy S8-gebruikers zitten met de gebakken peren.

Samsungs slimme assistent Bixby heeft nog wat tijd nodig om slim te worden. Normaal gesproken zou er nu reeds een volledige en functionerende versie van Bixby moeten zijn in het Engels. Die belofte had Samsung gemaakt bij de lancering, maar daar kan het nog steeds niet aan voldoen. Het probleem ligt niet aan een gebrek aan begrip van de Engelse taal, als wel aan de moeilijkheid om analyseerbare data te verzamelen voor het deep learningalgoritme.

[related_article id=”214037″]

Samsung blijft beknopt in zijn uitleg: “Bixby ontwikkelen in andere talen duurt langer dan we voorzien hadden vanwege een gebrek aan verzamelde data.” Dat kan betekenen dat er te weinig bèta-testers zijn  om gegevens van te verzamelen, maar kan eveneens betekenen dat er gewoonweg te weinig gebruik gemaakt wordt van de preview-versie die verscheen in juni, waarmee gebruikers reeds aan de slag konden. Met andere woorden: het zou wel eens kunnen dat eigenaars van de Galaxy S8 de slimme assistent overbodig vinden.

Google

Samsung is niet de eerste die dit probleem tegen het lijf loopt. Google had eerder al problemen om genoeg diversifiërende taalsamples in handen te krijgen. Het wendde zich vervolgens tot Reddit om tot meer data over verschillende Engelse accenten te komen. Accenten zijn belangrijk omdat ze bepalen in welke mate de assistent de spreker en zijn of haar vraag zal kunnen verstaan.

Daarnaast lijkt Samsung last te ondervinden van de taalbarrière tussen de Amerikaanse kantoren en de Zuid-Koreaanse. De problemen rond Bixby zullen vooralsnog niet makkelijk opgelost geraken. Wie de assistent actief gebruikt, om shoppingadvies te krijgen of gewoon om leuke afbeeldingen op te zoeken, zal nog wat langer met frustraties moeten rondlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business