Nieuws

Pulse: Trumps hotelgasten bestolen en Google’s zelfrijdende wagen met pensioen

Verder in deze Pulse: artificiële intelligentie leert zichzelf lopen en Facebook Messenger-bot helpt immigranten aan Amerikaans visum.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Pensioengerechtigde wagen

Waymo stuurt het prototype van zijn eerste zelfrijdende wagen met pensioen. Het bedrijf, dat een afgeleide is van Google, baarde jarenlang veel opzien met het kleine, schattige voertuig, dat de bijnaam Firefly kreeg. Het reed al rond sinds 2017, toen het wagentje begon als kleinschalig project om na te gaan of en hoe een wagen zonder stuur of pedalen zou werken. Op die manier leerden de ontwikkelaars onder meer dat de sensoren efficiënter konden werken wanneer ze werden samengebracht in een kleine koepel op het dak. Tegen 2015 kon de auto volledig autonoom rijden. Vandaag werkt Waymo met 600 Chrysler Pacifica’s.

Amerikaanse immigratiedienst krijgt chatbot

Wie binnenkort een verblijfsvisum aanvraagt voor de V.S., een zogeheten Green Card, kan dat doen via een chatbot in Facebook Messenger. De chatbot helpt je door het kluwen aan regels en kosten te navigeren, en kan je bijvoorbeeld helpen met het omzeilen van onnodige kosten die je alleen moet betalen als je het proces niet goed begrijpt. Er is dus niks onwettigs aan. Nadien krijg je een ingevuld formulier dat je nog slechts moet indienen bij de juiste autoriteit.

Artificiële intelligentie op de loop

DeepMind, een AI-bedrijf van Google, heeft een artificiële intelligentie ontwikkeld die zichzelf heeft leren lopen, springen, klimmen en stappen. De AI kan dat zonder enige voorkennis of lessen. Het leert zichzelf de nodige capaciteiten aan door middel van sensoren. Het enige dat de programmeurs deden, was ervoor zorgen dat de AI de wens had om van punt a naar punt b te bewegen. De rest deed het zelf. Het resultaat kan je hier bekijken.

Trumps hotelgasten digitaal bestolen

Verschillende Trump Hotels werden (opnieuw) gehackt. Het gaat om zaken in Chicago, New York, Las Vegas en Washington DC. Verschillende kredietkaartgegevens werden buitgemaakt via een systeem van een derde partij dat gebruikt wordt om boekingen digitaal te maken. Dat de keten daar zo snel mee naar buiten komt, is geen toeval: vorig jaar kreeg het nog een boete van 50.000 dollar omdat het te lang wachtte met getroffen klanten op de hoogte te brengen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business