Nieuws

Toon deze AI een foto van een gerecht en krijg het recept

Eindelijk een nut voor al die Instagramfoto's van je gerechten: schotel ze voor aan deze AI en krijg het recept in de plaats.

Onderzoekers van het MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory hebben een artificiële intelligentie ontwikkeld die je op basis van een foto van een gerecht het bijhorende recept suggereert.

De AI kreegt de naam Pic2Recipe en werd getraind om gerechten te herkennen op basis van meer dan 1 miljoen recepten afkomstig van Food.com en AllRecipes. “Het systeem kan naar een foto van een gerecht kijken, voorspellen welke ingrediënten nodig zijn en gelijkaardige recepten suggereren,” vertelt MIT-student Nick Hynes, die de artificiële intelligentie mee heeft ontwikkeld, tegen Wired.

Via de website kan iedereen foto’s uploaden en door Pic2Recipe laten analyseren. Wanneer we een foto van een pizza quattro stagioni uploadden, kon de AI die succesvol herkennen als zijnde een pizza en bood hij recepten aan voor andere soorten pizza’s. Bij een foto van cheesecake met rood fruit kregen we als eerste suggestie het recept voor een ‘Strawberry Cream Cheese JELL-O Pie’.

Onze foto’s van een brownie en spek met eieren kon Pic2Recipe helaas niet herkennen. “Het heeft nog altijd veel problemen met het herkennen van bepaalde voedseltypes, zoals gemixte gerechten als smoothies, soepen en sushi,” vertelt Hynes. Bovendien hangt het succes van de AI momenteel ook nog sterk ervan af of de foto van dichtbij of veraf is gemaakt, en of er maar een deel van het gerecht of het geheel in beeld is.

Voorlopig heeft de artificiële intelligentie naar verluidt een succesratio van ongeveer 65 procent. De onderzoekers hopen het systeem verder te verbeteren, zodat het ook kan begrijpen hoe een maaltijd is bereid. Op termijn zou Pic2Recipe ook een gerecht moeten kunnen suggereren op basis van een foto van de ingrediënten in je koelkast.

Probeer Pic2Recipe zelf via deze website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business