Nieuws

Musk onthult batterijcapaciteit Tesla Model 3

Elon Musk vertelt eindelijk welke capaciteit de batterij van een Tesla Model 3 heeft.

Elon Musk heeft al veel informatie gegeven over de nieuwe Tesla Model 3. De prijzen van de voertuigen zijn bekend en de eerste wagens hebben al een eigenaar gekregen. Over één onderwerp zweeg hij echter in alle talen: de batterijcapaciteit van de voertuigen. In een conference call schuift de Tesla-baas ook dit mysterie van de baan.

Capaciteit

Wie 35.000 dollar neertelt, krijgt een Model 3 die 354 kilometer kan afleggen en een topsnelheid heeft van 210 kilometer per uur. Betaal je daarentegen 44.000 dollar, dan krijg je een wagen met een bereik van 500 kilometer en een maximum snelheid van 225 kilometer per uur. Hoe groot de batterijen zijn om deze bereiken te verwezenlijken, was tot voor kort niet bekend.

[related_article id=”217176″]

Tijdens een conference call onthulde Musk eindelijk wat de batterijcapaciteiten van de Model 3 zijn. De goedkoopste variant krijgt een batterij van 50 kWh, waarmee je 354 kilometer kan afleggen. Koop je de duurdere variant, dan krijg je 75 kWh. Hiermee kan je tot 500 kilometer rijden.

Model S

In vergelijking met de accu van de Model S zijn deze capaciteiten maar mager. Deze wagen kan je immers in twee varianten krijgen, met een 75- of 100-kWh-batterij. De Model 3 is echter een stuk lichter en kleiner, waardoor de kracht van de batterij efficiënter ingezet kan worden. Ter vergelijking: een Tesla Model S met een 75 kWh-accu haalt een bereik van 450 kilometer. Met een Model 3 met deze technologie kan je 500 kilometer rijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business