Nieuws

Post je Instagram Story rechtstreeks op Facebook

Facebook Stories gaan maar niet van de grond. Om te verhinderen dat de functie helemaal doodgaat, kan je nu rechtstreeks op Instagram beide Stories beheren.

Na een succesvolle test in Portugal kan je voortaan je Instagram Stories rechtstreeks posten op Facebook. Vanaf vandaag is de functie voor iedereen beschikbaar gesteld. Op Facebook kan je wel voorlopig nog niet doorlinken naar Instagram, maar de socialemediareus sluit die optie niet uit voor later.

Als je nu een Story plaatst op de populaire foto-app, krijg je de optie om hem ook op Facebook te zetten. Zo kan je een foto tegelijkertijd in twee verhaallijnen droppen. “We willen het steeds eenvoudiger maken om een moment te delen met je familie, vrienden en collega’s”, vertelt een woordvoerder van Facebook aan TechCrunch.

Afgelopen maand dook die functie op bij een aantal gebruikers in Portugal. Volgens Facebook ging het toen nog om een test. Die bleek geslaagd, want nu is de optie voor iedereen beschikbaar gesteld. Als je vaak Stories post op beide sociale media, kan je voortaan heel wat tijd uitsparen. Vroeger moest je ze manueel overzetten: een tijdrovend klusje die bovendien een flink hap uit de kwaliteit van je foto’s nam.

[related_article id=”213404″]

In maart werden Stories toegevoegd in de Facebook-app. Stories zijn beelden die je 24 uur kan delen met je vrienden, naar het voorbeeld van Snapchat. Op Instagram is de functie immens populair: volgens moederbedrijf Facebook wordt de optie door 250 miljoen mensen dagelijks gebruikt. Facebook wou dat klusje nog eens overdoen, maar op het blauwe platform blijkt de functie niet aan te slaan. Of er nu meer animo zal zijn voor Facebook Stories, is maar de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business