In de Google Pixel 2 moet je geen simkaart stoppen
Google lanceerde begin deze maand de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Beide toestellen zijn voorzien van Android 8.0 en hebben geen audiopoort. De smartphones worden bijgestaan door een Snapdragon 835 en bevatten 4 GB RAM. Hierdoor kunnen ze op papier het hoofd bieden aan Apples nieuwste iPhones en andere vlaggenschepen.
eSIM
Wat de Google Pixel 2 echter uniek maakt, is het feit dat je geen simkaart in het toestel hoeft te stoppen. De twee nieuwe toestellen van de zoekgigant bevatten immers een zogenaamde eSIM. Verander je van provider? Dan hoef je dat enkel softwarematig aan de virtuele simkaart te laten weten.
[related_article id=”219174″]Een eSIM-kaart wordt in je smartphone zelf gebouwd en haal je nooit uit het toestel. Je hoeft je toestel niet open te breken om het kaartje te vervangen en hoeft niet te wachten tot je de simkaart van je nieuwe provider ontvangt. Via de instellingen van je toestel kan je op softwareniveau aangeven dat je een nieuwe provider hebt.
Project Fi
Voorlopig ben je beperkt tot Googles Project Fi-netwerk wanneer je de eSIM gebruikt. Deze technologie verbindt je met het best beschikbare netwerk, gaande van wifi tot de drie belangrijkste Amerikaanse 4G LTE-netwerken. Google ondersteunt 135 landen, waaronder België en Nederland. De smartphones ondersteunen eveneens traditionele simkaarten. Je bent dus niet verplicht om Project Fi te gebruiken wanneer je een Pixel 2 aanschaft.
De Pixel 2 is de eerste smartphone met eSIM-ondersteuning, maar niet het eerste toestel. Onder andere de Samsung Gear S2 bevat een virtuele simkaart en Apple gebruikt zijn eigen versie van eSIM in sommige iPad Pro-modellen. De eSIM van Apple ondersteunt verschillende Amerikaanse en internationale providers, in tegenstelling tot de virtuele simkaart van Google.