Nieuws

Pulse: Bitcoin stijgt boven 5.000 dollar en Virgin springt op de hyperlooptrein

Ook in deze Pulse: Apples ARKit vooral populair voor games, Qualcomm beboet wegens patentmisbruik en vingerscanner iPhone zou volledig verdwijnen in 2018.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Bitcoin stijgt boven 5.000 dollar

Bitcoin blijft hoge toppen scheren, ondanks toenemende tegenkanting. Donderdag steeg de waarde van de populaire cryptomunt voor het eerst boven 5.000 dollar. De oorzaken zijn velerlei: er komt een nieuwe splitsing aan, Goldman Sachs zou de munt willen omarmen en zelfs de politieke crisis in Catalonië draagt bij aan het momentum dat de munt momenteel heeft. En dan is er natuurlijk nog het enthousiasme van investeerders om op de kar te springen; de bitcoin zag zijn waarde in het afgelopen jaar vervijfvoudigen en lijkt nog niet te stoppen.

Virgin springt op de hyperlooptrein

Zeg niet langer Hyperloop One, maar zeg Virgin Hyperloop One. Richard Branson investeert in het Amerikaanse bedrijf dat werkt aan de hyperlooptechnologie die enkele jaren geleden door Elon Musk werd uitgedacht. Het idee achter de hyperloop is om een cabine aan een snelheid tot 1.200 km/h door een buis te jagen, om zo op korte tijd lange afstanden af te leggen. Hoe groot de investering van Virgin precies is, is niet bekend, maar het bedrag ligt alvast hoog genoeg om het bedrijf van naam te veranderen.

Apples ARKit vooral populair voor games

Games zijn de populairste categorie van apps die gebruik maken van ARKit, Apples nieuwe framework voor augmented reality. Dat blijkt uit onderzoek van SensorTower. 35 procent van alle apps die ARKit gebruiken, zijn spelletjes. Ze maken bovendien 52 procent uit van alle downloads van ARKit-apps en zijn goed voor 62 procent van de totale omzet die reeds met ARKit-apps werd behaald. De populairste gratis app die geen game is, is Ikea Place.

Beeld: SensorTower

Qualcomm beboet wegens patentmisbruik

De Amerikaanse chipbakker Qualcomm moet een boete van ruim 650 miljoen euro betalen aan de mededingingsautoriteit van Taiwan. Dat schrijft Smartbiz. Het bedrijf maakte volgens de Taiwanese Fair Trade Commission misbruik van zijn monopoliepositie door te weigeren om aan sommige bedrijven een licentie te verstrekken. Ook Zuid-Korea legde het concern eerder al een boete op. China, Japan en de Europese Unie overwegen eveneens om verdere stappen te ondernemen.

Vingerscanner iPhone zou volledig verdwijnen in 2018

Apple zou van plan zijn om alle nieuwe iPhones die het vanaf nu produceert niet langer met een vingerafdrukscanner uit te rusten. Dat meldt MacRumors op autoriteit van Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Vanaf 2018 zouden alle nieuwe modellen alleen nog met gezichtsherkenning worden uitgerust. Die technologie werd voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone X. Kuo verwacht dat ook Android-fabrikanten op termijn zullen volgen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business